Massagetechniek Voor Opgeblazen Buik

Met deze massagetechniek reken je af met een opgeblazen buik

Heb je vaak last van een opgeblazen buik en wil je daar wat tegen doen? Met deze fijne massagetechniek verdwijnt het opgeblazen gevoel, drijf je het vocht af en ontspan je tegelijkertijd.

Massage voor de opgeblazen buik

Bij een reguliere massage wordt het masseren van de buik meestal vermeden. Tenzij je voor een specifieke lymfedrainage massage gaat. Het doel van zo’n massage is om het lymfevocht beter en sneller af te voeren, waarbij gezondheidsproblemen worden aangepakt.

Lees ook: Een opgeblazen buik als je ongesteld bent: híer komt het door (+ handige tips)

Stappenplan

Eén ding scheelt (in de kosten): je hoeft niet naar een massagesalon te gaan om een opgeblazen buik te laten masseren. Met de volgende technieken geef jij voortaan jezelf, of een ander, deze massage. Het is prettig om het liggend bij jezelf te doen, maar je kunt er ook bij staan.

De eerste stap is je buik insmeren met een fijne huid- of massageolie. Daarna is het belangrijk om de lymfeklieren als het ware te ‘openen’, waarna het vocht makkelijker afgevoerd kan worden. Gebruik vervolgens je vingertoppen om met een lichte tot mediumharde druk tien rondjes over je buik te draaien met de klok mee.

Hierna gebruik je je rechterhand en maak je een C-beweging van de zijkant van je buik naar je onderbuik. Herhaal tien keer en doe dit vervolgens tien keer aan de linkerzijde. Leg je handen plat op je buik en beweeg met een medium druk van boven naar beneden. Doe dit ook tien keer, daarna is deze korte massage klaar.

@rinlongo When its your luteal phase & you have been sick, you are bloated AF #bloating #bloatingtips #lymphaticdrainage #lymphaticmassage #lymphaticdrainagemassage #bloatingrelief #lutealphase ♬ Genesis – Runa🖤

Lees ook: Waarom ineens dat buikje? 8 oorzaken + tips om ervan af te komen

Vriendin’s favoriet

Als het microbioom van de darmen goed gevoed is en goed contact onderhoudt met het brein, staat het aan de basis van een gezond leven. Een verstoorde darm-breinconnectie daarentegen kan het immuunsysteem van slag brengen en leiden tot ziekten. Dit boek bespreekt praktische tips op basis van medisch en voedingsonderzoek en ervaringen met psychotherapie. Voor meer informatie klik op onderstaande button.