Ontwerp Zonder Titel 2024 05 24t105437.861

4 tips om de passie in je relatie terug te brengen

In een langdurige relatie zijn er soms periodes dat de passie afneemt, maar gelukkig kun je hier zelf (samen) iets aan doen. We zetten 4 tips voor je op een rijtje.

Liefde tonen

In het begin van een relatie spat de liefde ervan af en zeg je meerdere keren op een dag hoeveel je van de ander houdt of hoe verliefd je wel niet bent. In een langdurige relatie worden dingen vaak iets vanzelfsprekender en is het normaal dat je minder vaak je liefde voor de ander uitspreekt. Toch is belangrijk om dit te blijven doen, want je liefde tonen zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt in de relatie, stress afneemt, de communicatie in de relatie verbetert en daarnaast zijn jullie beter bestand tegen stressvolle gebeurtenissen/uitdagingen in het leven. Al met al is het dus belangrijk om je liefde te laten blijken, maar hoe doe je dit nou precies?

Lees ook: B&B Vol Liefde-koppel onthult geslacht van hun baby

Doe wat bij jou past

Er zijn verschillende manieren om de liefde die je voor je partner hebt te laten zien. Het zijn vaak de simpele dingen, zoals je partner enthousiast groeten als hij of zij thuiskomt (of hij/zij nu een lange of korte periode weg van huis is geweest, maakt niet veel uit) en elkaar tussendoor lieve berichtjes sturen waarin je vertelt dat je ernaar uitkijkt hem of haar later op de dag weer te zien. Vertel je partner ook frequent dat je hem of haar dankbaar bent voor de dingen die hij of zij doet. Je zult merken dat je partner dan alleen maar meer zijn of haar best gaat doen. Hebben jullie weinig tijd samen? Het is dan belangrijk om áls jullie samen zijn, ook echt in het moment te zijn. De kwaliteit van jullie relatie verbetert en daar gaat het uiteindelijk om.

Vriendin’s favoriet

Zou je graag willen dat je relatie meer in balans komt? Lees dan eens de bestseller: Liefde is een werkwoord. Zo ontdek hoe je kan omgaan met positieve en negatieve gevoelens in een relatie. Je komt te weten welke fasen er in een huwelijk zijn. Of het mogelijk is om een langdurige relatie nog te veranderen. En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dít wil je weten over micro-dating (en hoe het je relatie kan verbeteren)

Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.