Vakantie Doeboeken: kind bladert in boek en ligt op bed

5 leukste vakantie doeboeken van zomer 2024 – voor kinderen vanaf 6 jaar

De zomer is dé tijd om lekker te ontspannen en avonturen te beleven. Voor kinderen betekent dit ook eindeloos speelplezier met leuke en leerzame vakantie doeboeken. Deze vijf boeken zorgen ervoor dat je kinderen zich geen moment vervelen en stiekem ook nog wat leren.

Waarom vakantie doeboeken ideaal zijn voor kinderen

Vakantie doeboeken houden kinderen bezig tijdens lange ritten of luie dagen. Hier zijn enkele redenen waarom ze zo ideaal zijn:

  • Stimuleert creativiteit: Boordevol kleurplaten, knutselopdrachten en spelletjes die de fantasie prikkelen.
  • Educatief vermaak: Veel doeboeken bieden leerzame activiteiten die lees- en rekenvaardigheden ontwikkelen.
  • Makkelijk mee te nemen: Past gemakkelijk in de rugzak en biedt urenlang vermaak.
  • Zelfstandig spel: Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag, wat ouders een momentje rust gunt.

5 leukste vakantie doeboeken

1. Vos en Haas – Het superdikke doeboek

Laat je kind in dit superdikke doeboek spelen met letters en woorden, samen met Vos en Haas. Dit boek is extra dik voor nog langer doeplezier. Jonge kinderen leren op een speelse manier nieuwe vaardigheden en worden gestimuleerd om beter te lezen en schrijven. Doolhoven, woordzoekers, schatkaarten en rijmspelletjes wisselen elkaar af, allemaal met de vrolijke illustraties van Vos en Haas.

2. Het KNVB voetbal doeboek

De zomer van 2024 staat in het teken van voetbal. Het KNVB voetbal doeboek is perfect voor jonge voetbalfans. Van puzzels en quizjes tot interviews met spelers en voetbalchallenges, dit boek zit vol met alles wat je over het Nederlandse voetbal moet weten. Een must-have voor alle voetballertjes die geen genoeg kunnen krijgen van, jawel, voetbal.

3. Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 4

Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 4 is ideaal voor fans van Saar en Janna. Boordevol nieuwe knutsel- en tekenopdrachten, kleurplaten, puzzels en verhalen, zorgt dit boek voor urenlang plezier. Extra leuk zijn de buiten- en binnenspelletjes, de sport- en spelquiz, en de spannende speurtochten. Inclusief een bijpassende vakantiepodcast voor onderweg.

4. Wild van Freek – Giftige Gasten

Freek Vonk neemt jouw kind mee in de wereld van giftige dieren. Dit waanzinnige zomerboek vertelt alles over de giftigste dieren op aarde, van slangen tot spinnen en zelfs giftige dieren in je achtertuin. Met strips, puzzels, moppen en de Gigantische gif-wedstrijd, verveelt je kind zich deze zomer geen moment. Perfect voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

5. Quest Junior Zomerboek 2024

Dit zomerboek zit boordevol lange spelletjes die de hele vakantie meegaan. Van het bouwen van een vlieger en een vlot tot gekke fotospelletjes met vrienden. Daarnaast staan er ook strips, verhalen, proefjes en puzzels in. Een breinkraker om mee te beginnen: ‘welk woord van vier letters wordt niet langer, maar korter als je er twee letters achter plakt?’

Lees ook: 5 leukste, kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

120 pagina’s
80 pagina’s