Ontwerp Zonder Titel 2024 08 08t163153.579

Slow living: déze 4 tips helpen je om wat meer te vertragen

Zou jij wel wat bewuster willen leven? Wij delen 4 handige tips om wat meer te vertragen.

1. Aan de slag met intenties

Begin je je dag al met een race tegen de klok en is koffie je beste vriend? Probeer je dan in de ochtends steeds voor te nemen om bewust activiteiten te plannen én hier ook van te genieten. Schrijf dus je to-do’s onder elkaar, maar maak ook genoeg tijd voor simpele activiteiten zoals yoga, wandelen of meditatie.

2. Minder technologie

Betrap je jezelf vaak op eindeloos scrollen? Probeer op deze momenten bewust voor een andere activiteit te kiezen die ontspanning biedt. Denk aan een warm bad of een spannend boek. In het begin zul je hier bewust voor moeten kiezen, maar zodra je opmerkt wat de activiteiten je opleveren zal het je steeds makkelijker afgaan.

Lees ook: CBD-olie om te ontspannen: zo (on)gezond is het

3. Zoek de natuur wat vaker op

Je wist vast al dat de natuur veel gezondheidsvoordelen oplevert en je al snel in een ontspannen staat brengt. Een kopje koffie drinken in de tuin of een wandeling in de buurt kan er al voor zorgen dat je je helemaal geaard voelt en je creativiteit een boost krijgt. Even ontsnappen aan de drukte van de dag.

4. Minder vergelijken

Probeer niet alles te zien wat je op social media zit en vergelijk jezelf daarom niet al te veel met anderen. Geniet van de kleine dingen: het lezen van een boek, een goed gesprek met je partner en je hond die tegen je aan komt liggen.

Vriendin’s favoriet

Psychiater Marian Rojas Estapé presenteert in Gelukkig leven kun je leren alles over een gelukkig leven. Wil jij gelukkiger worden? Train je brein. Ervaar minder stress en negatieve gedachten, word optimistischer en verbeter je emotionele intelligentie en assertiviteit. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Tips om nóg meer te ontspannen tijdens je douchemoment

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.