angst werk

Verlaag je stressniveau op het werk met déze tips

Wil je productief blijven op je werk, zonder last te krijgen van vervelende stressgevoelens? Probeer dan zeker eens déze handige tips.

1. Tijdblokken

Verdeel je werkdag in tijdblokken. Reserveer genoeg tijd voor iedere taak (ook weer niet teveel tijd). Zo weet je zeker dat je je to-do’s krijgt afgerond en weet je tegelijkertijd ook waar je aan toe bent. Alleen belangrijke dingen mogen er tussen komen, maar probeer hier geen gewoonte van te maken.

2. Vermijd multitasken

Het voelt heel effectief, maar multitasken zorgt juist voor meer stress. Je kunt je aandacht vaak niet op meerdere dingen richten en als je ook nog eens erg perfectionistisch bent, kan dit dus juist je stress verhogen. Richt je op één taak zodat je efficiënt te werk kunt blijven gaan.

Lees ook: Rugpijn op je werk, in de auto of op vakantie? Dít kun je doen

3. Opruimen

Start je werkdag in een opgeruimde omgeving. Ook als je thuis werkt, is het goed om weinig rommel om je heen te hebben. Je vermindert afleiding en verhoogt je focus door je kantoor netjes te houden.

4. Vraag om hulp

Je hoeft echt niet alles alleen te doen en het is dus heel goed om bepaalde taken soms af te staan aan een collega (die hier misschien ook net iets beter in is). Zo kun jij je concentreren op andere werkzaamheden en hoef je dus ook weer minder te stressen.

5. Take a break 

Door je werkdag in tijdblokken in te delen, weet je ook wanneer je pauzes kunt inlassen. Sla deze ook niet over, want uiteindelijk zul je minder efficiënt werken. Korte pauzes van 10 minuten zorgen ervoor dat je hersenen minder de neiging hebben om naar afleiding te gaan zoeken en geven je creativiteit ook een boost. Uit het raam staren of even de benen strekken werkt vaak heel goed.

Vriendin’s favoriet

Zijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de Tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Waarom het ontdekken van jullie stress language je relatie verbetert

Foto: GettyImages
Bron: Verywellmind.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.