Bruschetta Recept

Dit simpele & verrukkelijke bruschetta recept is dé hit op internet

Wil je je gasten te verrassen met een simpel maar overheerlijk gerecht? Bruschetta is niet voor niets dé hit op internet. Met slechts een paar verse ingrediënten tover je snel een smaakvol hapje op tafel dat iedereen zal waarderen.

Bruschetta recept

Bereidingstijd bruschetta recept: 15 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Rooster het brood: Verwarm de oven voor op 200°C of zet de grill op hoge stand. Rooster de sneetjes ciabatta of stokbrood ongeveer 5-7 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  2. Bereid de topping: Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de basilicum fijn. 
  3. Knoflook toevoegen: Wrijf de geroosterde sneetjes brood in met een doormidden gesneden teentje knoflook voor een subtiele, aromatische smaak.
  4. Beleggen: Verdeel de tomatenblokjes over het brood en bestrooi met basilicum.
  5. Afmaken: Besprenkel de bruschetta met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct voor de beste smaak en textuur.
bruschetta recept: persoon doet bruschetta op een broodje

Lees ook: Met deze 2 extra’s wordt je pasta carbonara de beste die je ooit hebt geproefd

Kun je bruschetta een dag van tevoren maken?

Hoewel je de ingrediënten zoals de tomatenblokjes en basilicum van tevoren kunt voorbereiden, is het het beste om de bruschetta zelf pas vlak voor het serveren samen te stellen. Zo blijft het brood heerlijk knapperig en de smaken optimaal.

Hoe lang kun je bruschetta bewaren?

Bruschetta is het lekkerst wanneer het dus net is gemaakt. Bewaar het hooguit enkele uren op kamertemperatuur, maar houd er rekening mee dat het brood dan zacht kan worden. De tomatentopping kun je echter tot een dag in de koelkast bewaren, zolang je deze goed afsluit.

Hoe bruschetta bewaren?

Als je de ingrediënten van tevoren wilt voorbereiden, bewaar dan de tomatenblokjes en basilicum apart in een afgesloten bakje in de koelkast. Rooster het brood pas vlak voor het serveren om te voorkomen dat het zompig wordt. Zo blijft je bruschetta lekker vers en knapperig.

Met dit simpele bruschetta recept zet je in een handomdraai een heerlijk, fris en knapperig gerecht op tafel. Het is ideaal voor elke gelegenheid, van een snel tussendoortje tot een feestelijk hapje. Vergeet niet: vers is altijd het lekkerst, dus geniet er direct van!

Tip van Vriendin

Ontdek in De klassieke Italiaanse keuken hoe Marcella Hazan het gevoel, de geuren en de smaak van echt Italiaans eten tot leven brengt. Met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Zo maak je de perfecte patatas bravas: geheim recept van Spaanse chefs

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker