mooie vrouw met brede schouders en een off the shoulder top aan

Brede schouders? Deze topjes en blouses creëren de perfecte balans

Brede schouders geven je een krachtige uitstraling, maar soms wil je toch een meer uitgebalanceerd silhouet creëren. Met de juiste topjes en blouses kun je je sterke punten accentueren en een harmonieus geheel vormen. Lees hier welke kledingstukken jouw figuur het beste tot zijn recht laten komen.

Perfecte topjes en blouses voor brede schouders

V-hals topjes

Een V-hals staat je prachtig als je brede schouders hebt. Door de V-vorm wordt de aandacht naar beneden getrokken, waardoor je schouders optisch smaller lijken. Diepere V-hals topjes zijn ideaal om je figuur te verlengen, terwijl een subtiele V-hals een elegante, maar toch casual uitstraling geeft. Deze snit helpt bij het creëren van een verticale lijn, wat zorgt voor een slanker silhouet.

Dubbelgeweven Blouse Hm brede schouders

Dubbelgeweven blouse

€ 24,99 bij H&M
Shirt Van Lichte Crepe

Shirt van lichte crêpe

€ 16,99 bij Bonprix

Wijde mouwen

Topjes met wijde mouwen, zoals flared of ballonmouwen, zijn perfect om de aandacht weg te halen van je schouders en deze in balans te brengen met de rest van je lichaam. Het extra volume rond de armen creëert een harmonieuze verhouding, waardoor je schouders minder breed lijken. Combineer dit type top met een strakke broek of rok om je figuur niet te verbergen, maar juist te accentueren.

Lyocell Blouse Met Strik

Lyocell blouse met strik

€ 45,99 bij Mango
Denim Blouse Met Pofmouwen

Denim blouse met pofmouwen

€ 71,99 bij Sissy-Boy



Off-shoulder blouses

Een off-shoulder blouse is een uitstekende keuze voor vrouwen met brede schouders. Door de blote schouders verschuift de focus naar je hals en sleutelbeenderen, wat zorgt voor een vrouwelijke en evenwichtige uitstraling. De horizontale lijn van de blouse trekt het oog naar het midden van je lichaam, wat bijdraagt aan een evenwichtig silhouet. Draag deze blouse bijvoorbeeld met een hoge taille broek of rok om je taille te benadrukken.

Mexx Top Antiek Cremewit Antiek Cremewit 8720716222344

Mexx top antiek

€ 41,99 bij Wehkamp
Off The Shoulder Trui

Off-the-shouldertrui

€ 19,99 bij Wehkamp

Asymmetrische tops

Asymmetrische tops zijn een creatieve manier om je schouders subtiel te camoufleren. Door een asymmetrisch ontwerp wordt de aandacht verlegd en ontstaat er een dynamisch effect dat je schouders minder breed laat lijken. Deze stijl kan zowel casual als chic gedragen worden, afhankelijk van de gelegenheid.

Gedrappeerde Asymmetrische Lyocell Top

Gedrapeerde asymmetrische lyocell top

€ 29,- bij H&M
Mango One Shouldertop Ecru Ecru Brede Schouders

Mango one shouldertop

29,99 bij Wehkamp

Lees ook: Grote borsten? Deze 6 items mogen niet ontbreken in je kledingkast 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker