vrouw met brede heupen poseert, met roze achtergrond

Brede heupen? Deze 5 broeken flatteren je figuur perfect

Vraag jij je ook wel eens af welke broek het beste past bij jouw figuur? Brede heupen zijn prachtig en verdienen kleding die ze op de best mogelijke manier laat stralen. Ontdek hier de vijf broeken die jouw figuur optimaal flatteren en je rondingen mooi laten uitkomen.

Flatterende broeken voor brede heupen

1. De hoge taille broek

Accentueert je taille en verlengt je benen

Een hoge taille broek staat prachtig als je brede heupen hebt. Deze broek benadrukt je taille, wat zorgt voor een mooi zandloperfiguur. Bovendien verlengt een hoge taille optisch je benen, waardoor je hele silhouet slanker oogt.

Wasabiconcept Wide Leg Broek Gunva Zwart Zwart Brede Heupen

Wasabiconcept wide leg broek

€ 49,99 bij Wehkamp

2. Flared jeans

Creëert een gebalanceerd silhouet

Flared jeans zijn niet alleen trendy, maar ook perfect voor vrouwen met bredere heupen. De uitlopende pijpen zorgen voor een gebalanceerd silhouet, waardoor je heupen minder breed lijken. Kies voor een donkere wassing voor een extra slankmakend effect.

Flame Flow Flared Jeans

Flame Low Flared Jeans

€ 59,- bij H&M

3. De wijde pantalon

Elegantie en comfort in één

Een wijde pantalon biedt ruimte en comfort zonder in te leveren op stijl. De vloeiende lijnen van de broek camoufleren bredere heupen en geven je een elegante uitstraling. Combineer met een ingestopte blouse of top voor een verfijnde look.

Wijde Bandplooibroek Met Stretch

Wijde bandplooibroek met stretch

€ 37,99 bij Bonprix

Lees ook: Korte benen? Deze 5 broeken laten je benen langer lijken

4. De straight leg jeans

Een tijdloze klassieker die altijd werkt

Een straight leg jeans is een klassieker die nooit uit de mode raakt. Deze rechte pijpen zorgen ervoor dat je heupen mooi in verhouding blijven, zonder te veel nadruk te leggen op je rondingen. Ideaal voor zowel casual als zakelijke outfits.

Mango Straight Jeans Light Blue Denim Light Blue Denim 8447144273846

Mango straight jeans light

€ 29,99 bij Wehkamp

5. De culotte broek

Vrouwelijk en modern met een luchtige flair

De culotte broek is een trendy en comfortabele optie die perfect past bij brede heupen. Dit model valt wijd vanaf de heupen en heeft een kortere lengte, meestal tot net boven de enkel. De losse pasvorm zorgt ervoor dat je heupen mooi in verhouding blijven, terwijl de kortere snit je benen optisch verlengt. De culotte combineert moeiteloos stijl met comfort en is ideaal voor zowel casual als meer formele outfits. Of je nu kiest voor een soepele stof of een iets stevigere variant, de culotte broek geeft je look een eigentijdse, speelse twist.

Broek In Wol Look Met Comfortband

7/8 broek in wollen look met comfortband

€ 32,99 bij Bonprix


Het vinden van de perfecte broek voor brede heupen hoeft geen uitdaging te zijn. Met deze vijf broeken ben je verzekerd van een flatterende pasvorm die jouw rondingen op de mooiste manier accentueert. Zo stap je vol zelfvertrouwen de deur uit!

Lees ook: Grote borsten? Deze 6 items mogen niet ontbreken in je kledingkast 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker