Expeditie Robinson

Medisch team nodig in eerste aflevering ‘Expeditie Robinson’: ‘Blinde paniek’

Het nieuwe seizoen van ‘Expeditie Robinson’ is zondagavond van start gegaan. En meteen in de eerste aflevering moest het medisch team al komen opdraven. Acteur Sergio Hasselbaink kreeg namelijk bijna geen lucht. 

Eerste proef

De expeditieleden beginnen met hun laatste voedzame ontbijt voordat de strijd losbarst. De eerste proef is meteen zwaar: de kandidaten moeten van een boot in zee springen en met hun tas naar het eiland zwemmen, waar ze in de hitte een puzzel moeten oplossen. Sergio vormt samen met mode-ondernemer Julie Reinders een duo, maar hun proef verloopt niet vlekkeloos. Sergio wordt namelijk niet lekker en hapt naar adem. 

Blinde paniek

“Ik kom aan de op de kant en ik heb gewoon geen energie meer, geen lucht meer, een soort van ademnood en ik begin te hijgen en te hyperventileren”, vertelt Sergio later.  “Ik weet niet waar ik het moet zoeken. Of ik op mijn buik moet liggen, of ik rechtop moet blijven zitten, of dat ik gewoon mijn borst vooruit moet houden of wat dan ook. Ik weet het gewoon niet meer. Blinde paniek. Ik stel m’n teamgenoot teleur, ik stel mezelf teleur en de expeditie moet nog beginnen.” 

‘Man eigen’

Zijn teamgenoot is ook teleurgesteld en laat weten een beetje geïrriteerd te zijn. “Want ik denk ja: heb ik de verkeerde gekozen als duo, gaan we nu meteen eruit? Dit is het allereerste moment dat we ons kunnen laten zien en dan ga jij op de grond zitten en liggen.” Julie vertelt dat het ‘een beetje man eigen dat ze zich af en toe een beetje aanstellen’. “Misschien is het wel gewoon echt dat ‘ie moet bijkomen, maar ik dacht wel: ja, dat moet je niet nu doen. Want ik was ook echt wel moe.”

Maar wanneer het medische team erbij komt, komt Julie terug op haar woorden. “Misschien ben ik een beetje te hard geweest van: kom op, zet door. Maar ik wilde wel gewoon winnen en dat wilde hij eigenlijk ook, alleen hij was dus helemaal in een soort van shock geraakt.” 

Kamp Noord

Sergio wordt voor onderzoek meegenomen door de medici en mist daardoor de proef. Hierdoor belandt hij uiteindelijk in team rood, dat naar het minder fijne Kamp Noord moet. “Ik denk dat ik gewoon in paniek schoot toen ik in het water sprong en een paar slokken water binnen kreeg. Maar ja, ik ben er weer, dat is waar het om draait.” 

Veilig 

De acteur is blij dat hij door kan, maar vreest wel voor zijn plek. “Ik voel me gelijk wel een soort van veilig weer en in goede handen. Tegelijkertijd voel ik ook wel blikken van m’n teamgenoten, van: hebben we hier nu een zwakke speler te pakken? Is dit iemand die we er gelijk uit moeten stemmen de volgende keer?” 

Bron: RTL Boulevard
Foto: RTL

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.