Pasta Carbonara

Met deze 2 extra’s wordt je pasta carbonara de beste die je ooit hebt geproefd

Pasta carbonara is een klassieker die iedereen wel eens heeft gemaakt. Maar wist je dat met slechts twee extra ingrediënten je carbonara van goed naar geweldig gaat? Deze eenvoudige toevoegingen brengen de smaken naar een hoger niveau.

2 extra ingrediënten voor pasta carbonara 

De traditionele pasta carbonara kent maar een paar ingrediënten: pasta, eieren, pecorino, guanciale en peper. Maar door een scheutje witte wijn toe te voegen en een beetje nootmuskaat te gebruiken, creëer je diepte en een subtiele, warme smaak die je gerecht echt onderscheidt van de rest.

Pasta carbonara recept

Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

parmezaanse kaas raspen voor de pasta carbonara

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water.
  2. Bak de guanciale in een koekenpan op middelhoog vuur tot het knapperig is. Blus af met een scheutje witte wijn en laat kort inkoken.
  3. Klop in een kom de eieren los en meng de geraspte kazen en nootmuskaat erdoor.
  4. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de pan met guanciale. Haal van het vuur en meng het ei-mengsel erdoor tot een romige saus ontstaat.
  5. Breng op smaak met zwarte peper en serveer direct.

Kan je pasta carbonara de volgende dag nog eten? 

Ja, pasta carbonara kun je de volgende dag nog eten, maar het is belangrijk om te weten dat de textuur van de saus verandert. De romigheid kan verdwijnen en de pasta kan wat droger worden. Verwarm het langzaam en voeg eventueel een klein beetje water of extra kaas toe om de saus weer wat op te peppen.

Met de toevoeging van een scheutje witte wijn en een snufje nootmuskaat transformeer je je pasta carbonara in een culinair hoogstandje. Deze kleine extra’s maken een wereld van verschil en zorgen ervoor dat je nooit meer terug wilt naar de standaard versie.

Tip van Vriendin

Ontdek in De klassieke Italiaanse keuken hoe Marcella Hazan het gevoel, de geuren en de smaak van echt Italiaans eten tot leven brengt. Met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dit simpele & verrukkelijke bruschetta recept is dé hit op internet

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker