Vrouw Met Korte Benen, witte achtergrond

Korte benen? Deze 5 broeken laten je benen langer lijken

Als je kortere benen hebt, kan het soms een uitdaging zijn om de perfecte broek te vinden die je figuur flatteert. Gelukkig zijn er talloze broeken die niet alleen comfortabel zijn, maar ook je benen optisch verlengen. Met de juiste keuzes en een paar slimme stijltips kun je moeiteloos een langere look creëren.

Hoe kleed je je als je korte benen hebt?

Bij het kiezen van kleding draait alles om proportie en balans. Met de juiste trucs en broeken kun je je korte benen langer laten lijken en een flatterend silhouet creëren:

  • Verticale lijnen werken altijd: Of het nu gaat om stiksels, subtiele strepen of een verticale naad, deze lijnen trekken het oog naar beneden en creëren de illusie van langere benen.
  • Monochrome outfits verlengen je lichaam: Door één kleur van top tot teen te dragen, creëer je een vloeiende lijn die je lichaam langer doet lijken. Dit werkt vooral goed met donkere tinten zoals zwart of marineblauw.
  • Vermijd lage tailles: Een lage taille maakt je benen optisch korter door de nadruk op je heupen te leggen. Kies liever voor broeken en rokken die je taille benadrukken.

5x welke broek als je korte benen hebt?

1. High-waist broeken

Deze broeken zijn ideaal als je korte benen hebt. De hoge taille verlegt het optische startpunt van je benen, waardoor ze langer lijken. Combineer met een korte top of een ingestopte blouse voor het beste effect.

Broek Met Drawstring Korte Benen

Broek met drawstring

€ 29,99 bij H&M

2. Flared broeken

Flared broeken, die vanaf de knie wijder uitlopen, zorgen voor een mooi balans tussen je heupen en benen. Ze laten je benen langer lijken door het volume dat aan de onderkant ontstaat. Combineer met hakken voor een extra verlengend effect.

We Fashion Flared Broek Dark Merlot Donkerrood 8720715918170

WE Fashion flared broek dark merlot

€ 65,- bij Wehkamp

3. Skinny jeans

Skinny jeans laten je benen door de strakke pasvorm slanker en langer lijken. Draag ze met een enkellaarsje of hakken om de illusie van extra lengte te versterken. Zorg er wel voor dat ze niet te lang zijn en netjes bij je enkels eindigen.

Vintage Skinny Jeans

Vintage skinny jeans van biologisch katoen

€ 94,99 bij Superdry

4. Straight-leg broeken

De rechte pijp zorgt voor een gestroomlijnde look die je benen optisch verlengt. Kies voor een model dat eindigt op je schoenen om je look fris en verlengend te houden. Deze stijl werkt perfect met platte schoenen of sneakers.

Krijtstreeppantalon

Krijtstreeppantalon

€ 49,99 bij Mango

5. Cropped flare

Een cropped flare broek, die net boven de enkel eindigt, combineert het beste van twee werelden: de flare die lengte geeft en de cropped snit die de aandacht op je enkels legt. Dit model werkt fantastisch met zowel laarsjes als sneakers.

Flared Jeans Cropped

Flared jeans met mid waist, cropped

€ 19,99 bij Bonprix

Lees ook: Brede heupen? Deze 5 broeken flatteren je figuur perfect 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker