Dichter bij de natuur: Wilde Bloem Tussen Stoeptegel

3 boeken die je dichter bij de natuur brengen: zelfs in de stad

Als je goed kijkt is er groen: overal om je heen. Deze drie boeken brengen je dichter bij een groene leefstijl, met verrassende inzichten en praktische tips. Laat je inspireren door de mogelijkheden van planten, tuinen en je eigen moestuin.

3x dichter bij de natuur

Stoepplantjes – Alexandra Maria Klein & Julia Krohmer 

Is het je ooit opgevallen wat er in de stad aan groen te vinden is? Niet in parken, voortuinen of bloemperken, maar overal: in stoepvoegen, scheuren in muren en in bermen. In Stoepplantjes maak je kennis met de stadsplanten die in de stad kunt tegenkomen: bloemen, struiken, grassen, mossen en korstmossen. 

Stoepplantjes

Stoepplantjes

Alexandra Maria Klein & Julia Krohmer

Prairietuinen – Peter Ons

Natuurlijk ogende tuinen zijn milieuvriendelijk, goed voor de biodiversiteit en bestand tegen de oprukkende droogte en een veranderend klimaat. In Prairietuinen maakt Peter Ons je met goed ontwerpen en doordachte plantenkeuze wegwijs in deze ogenschijnlijk wilde tuin.

GROEN(t)E boekje – Paul Matson

Met het GROEN(t)E boekje in de hand ga je praktisch aan de slag om het hele jaar door gebruik te maken van je groentetuin. Of je nu een lap grond hebt van 50 vierkante meter of op je balkon je eigen groenten wilt verbouwen. Van bladgroenten en sperziebonen tot kruiden en eetbare bloemen. 

Deze boeken zijn onder meer te kopen bij bruna.nl.

Twee abonnementen voor de prijs van één

Met onze 1+1 gratis actie krijg je tijdelijk twee abonnementen voor de prijs van één 😍 Dat is dubbel zoveel leesplezier! Geniet van de nazomerzon terwijl je je favoriete tijdschrift leest.

✓ 2 mini-abonnementen voor € 25

✓ Kies uit 6 tijdschriften

✓ Alle combinaties mogelijk

✓ Beide abonnementen stoppen automatisch

Voor meer informatie, klik op onderstaande afbeelding.

092024 Najaarsactie Banner

Lees ook: Deze 3 topromans zorgen voor uren leesplezier en blijven nog lang nazinderen

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester

Alexandra Maria Klein & Julia Krohmer