Handige Checklist Voor Het Schoonmaken Van De Slaapkamer

Handige checklist voor het schoonmaken van de slaapkamer

Is het tijd om je slaapkamer de wekelijkse schoonmaakbeurt te geven? Volg dan deze stappen om zo snel mogelijk een superfrisse kamer te krijgen.

Checklist slaapkamer schoonmaken

  1. Kamer opruimen
  2. Beddengoed afhalen en vervangen
  3. Plafonds, muren en(/of) meubels afstoffen
  4. Ramen en spiegels schoonmaken
  5. Vloer stofzuigen en dweilen

Wat heb je nodig?

  • Microvezeldoek
  • Stofdoek of plumeau
  • Stofzuiger
  • Emmer met een sopje
  • Dweil
  • Beddengoed

Lees ook: Getsie: dit is de vieste plek in de slaapkamer

Opruimen

Vóór je begint aan een schoonmaakklus is de eerste stap altijd om de ruimte op te ruimen. Haal prulletjes van je nachtkastje, doe kleding in de wasmand of hang terug in de kast, zet schoenen op hun plek, et cetera. Haal vervolgens je bed af en laat daarna je bed luchten of maak meteen op. Maak iedere paar weken je bed grondig schoon. Er komt veel stof vrij bij het verschonen van je bed, dus dat kun je het beste doen vóór je met een stof- en schoonmaakdoek aan de slag gaat.

Van boven naar beneden

Van je oma of moeder heb je vast geleerd om tijdens het schoonmaken van boven naar beneden te werken. Gebruik een plumeau om de hoeken van het plafond mee te nemen, neem je lamp af, maak meubels stofvrij en neem wand- en fotolijsten af met een stofdoek. Meubels en spiegels kun je met een microvezeldoek en een sopje afnemen om het schoon te maken. Fris gelijk even de ramen en spiegels op met een glasreiniger en vergeet niet om de deur en deurklinken schoon te maken met een sopje.

Vloer

Is alles van boven naar beneden afgestoft en afgenomen? Dan ga je met de vloer aan de slag. Dat is nu een verzamelplaats voor stof en vuil. Begin in de verste hoek van de slaapkamer en werk naar de deur toe met de stofzuiger. Zuig alle viezigheid op. Neem ook het vloerkleed mee, als je die hebt liggen. Tot slot nog even de vloeren dweilen, et voilà. Je slaapkamer is weer fris. Om dat frisse gevoel te behouden is het goed om dagelijks door te luchten. Voor een lekker geurtje kun je een roomspray gebruiken.

Lees ook: Bewezen: een opgeruimde slaapkamer is beter voor je nachtrust

Vriendin’s favoriet

Verfris je huis met de Vileda Stoomreiniger voor alle vloertypes, die 99,9% van de bacteriën elimineert zonder chemicaliën. Met de snelle opwarmtijd en de verstelbare stoomregeling is deze ideaal voor alle vloertypen. Inclusief microvezel- en krasvrije pads voor een grondige reiniging. Voor meer informatie, klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images

Vileda