Deze 3 snelle herfstsoepen zijn ideaal voor drukke doordeweekse avonden
30 september 2024
Als de dagen korter worden en de kou zijn intrede doet, is er niets fijner dan een warme kom soep. Maar soms heb je simpelweg geen tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Deze drie snelle herfstsoepen zijn perfect voor drukke doordeweekse avonden: eenvoudig, snel en lekker.
3 snelle herfstsoepen
Pompoensoep met kokosmelk
Bereidingstijd: 20 minuten | Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 flespompoen (geschild en in blokjes)
- 400 ml kokosmelk
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 ml groentebouillon
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Bak de ui en knoflook in een grote pan tot ze zacht zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze kort mee.
- Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Wortel-gembersoep
Bereidingstijd: 15 minuten | Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 g wortels (in plakjes)
- 1 stuk gember (ongeveer 2 cm, geraspt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui.
- Voeg de wortels en gember toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten koken.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
Lees ook: 3 snelle eenpansgerechten voor een warme herfstmaaltijd zonder afwasstress
Champignonsoep met tijm
Bereidingstijd: 20 minuten | Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 g champignons (in plakjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom
- Verse tijm naar smaak
- Peper en zout
Bereiding:
- Fruit de ui en knoflook in een pan.
- Voeg de champignons en tijm toe en bak tot ze zacht zijn.
- Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten koken.
- Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.
Deze herfstsoepen zijn snel klaar en brengen toch een warme, huiselijke sfeer op tafel. Perfect voor de drukke avonden waarop je wel iets lekkers wilt, maar geen tijd hebt voor ingewikkelde gerechten.
Tip van Vriendin
Duik in de wereld van soep met de Soepbijbel. Ontdek meer dan 130 recepten, van klassiekers tot moderne varianten, elk met duidelijke instructies en stap-voor-stapfoto’s. Leer de geheimen van heerlijke soepen kennen en maak je maaltijd compleet met verrukkelijke broodrecepten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
Soepbijbel
Lees ook: Dit zijn de 3 meest populaire recepten in de herfst
Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker