Avontuurlijke Bestemmingen: Vrouw in deken gewikkeld in het Karpatengebergte

5 avontuurlijke bestemmingen voor een actieve herfstvakantie in Europa

Klaar om de gebaande paden te verlaten deze herfst? Of je nu wilt wandelen, fietsen of iets heel anders wilt proberen, deze 5 avontuurlijke bestemmingen laten je de natuur op een unieke manier beleven.

5 avontuurlijke bestemmingen

1. Schotland – De Hooglanden

Stel je voor: uitgestrekte bergen, diepe valleien en mysterieuze meren. In de Schotse Hooglanden vind je het perfecte decor voor een avontuurlijke vakantie. Wandel over de beroemde West Highland Way, of trek door de indrukwekkende Glen Coe vallei. Met ruige landschappen en dramatische uitzichten is dit een bestemming die je niet snel vergeet.

Best beoordeeld verblijf in De Hooglanden

Drumdry
Score 10

Avontuurlijke Bestemmingen Drumdry Hooglanden
Klik hier voor meer info

2. Roemenië – Karpaten

Voor een minder bekende, maar even avontuurlijke bestemming moet je in Roemenië zijn. De Karpaten bieden eindeloze wandelroutes door ongerepte bossen en bergen. Je kunt er zelfs beren spotten. Probeer de Transfăgărășan, een van de mooiste en spannendste bergwegen van Europa, of verken de middeleeuwse kastelen die verborgen liggen in het ruige landschap.

Best beoordeeld verblijf in Karpaten

SouL EsCaPe
Score 10

Soul Escape De Karpaten
Klik hier voor meer info

3. Slovenië – Triglav Nationaal Park

Probeer je eens voor te stellen: een hike door bergen, langs kraakheldere meren en groene valleien. Triglav Nationaal Park is een paradijs voor outdoorliefhebbers. Ga de uitdaging aan en beklim de Triglav, Slovenië’s hoogste berg, of geniet van een rustige kajaktocht op het Meer van Bohinj.

Best beoordeeld verblijf in Triglav Nationaal Park

Apartments and rooms Kravanja
Score 9.2

Apartments And Rooms Kravanja
Klik hier voor meer info

4. Noorwegen – Lofoten

De Lofoten in Noorwegen zijn misschien wat minder bekend, maar zeker niet minder avontuurlijk. Deze eilandengroep biedt spectaculaire fjorden, steile bergen en charmante vissersdorpjes. Ga hiken over de ruige kliffen, ontdek afgelegen stranden of verken het adembenemende landschap per kajak. De Lofoten bieden een unieke mix van rust en avontuur.

Best beoordeeld verblijf in Lofoten

Sunset Panorama – Superior Cabin Lofoten
Score 10

Sunset Panorama
Klik hier voor meer info

5. Spanje – Picos de Europa

Het indrukwekkende Picos de Europa-gebergte in het noorden van Spanje is perfect voor een actieve vakantie. Wandel door diepe valleien, steek rivieren over en beklim uitdagende bergtoppen. In de herfst is dit gebied rustig en worden de uitzichten extra betoverend door de kleurrijke herfstbladeren.

Best beoordeeld verblijf in Picos de Europa

Pulieru – Picos de Europa views, designed for all seasons
Score 10

Pulieru Picos De Euroa Views
Klik hier voor meer info

Kortom, Europa biedt genoeg avontuurlijke bestemmingen voor een actieve herfstvakantie. Welke bestemming ga jij ontdekken deze herfst? Pak je wandelschoenen, fiets of kajak in en maak er een onvergetelijk avontuur van!

Lees ook: Dít zijn de meest populaire vakantiebestemmingen in de herfstvakantie (in Europa)

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker