Ontwerp Zonder Titel 2024 10 04t100009.843

Zorgt je mailbox voor stress? Dít kun je doen

Schiet jouw stressniveau omhoog zodra je je mailbox opent? In dit artikel vertellen we je hoe je hier het beste mee omgaat.

Stress en een verkeerde ademhaling

Als je op maandagochtend je laptop pakt, voel je je gespannen of angstig. Misschien ben je bang voor een e-mail van je leidinggevende of een collega of zie je er tegenop om een hele berg e-mails weg te moeten werken. Deze stress zorgt er waarschijnlijk voor dat je ademhaling oppervlakkig wordt en je hierdoor eigenlijk voortdurend ‘aan’ staat terwijl je naar je scherm tuurt. Misschien ervaar je daarnaast een bepaalde druk om snel op een bericht te moeten reageren en/of zorgen afleiding en onderbrekingen ervoor dat je je nog meer gespannen voelt. Victoria McLean is carrière expert en legt aan Stylist uit dat deze stress en een verkeerde manier van ademhalen ervoor zorgt dat je je vermoeid gaat voelen. Ook zul je hier mogelijk mentale klachten door ervaren. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. We bespreken ze hieronder.

Lees ook: Interessant: dít is het verschil tussen gezonde en ongezonde stress

Probeer deze tips

Allereerst is het goed om voldoende pauzes in te lassen. Geen paniek: dit hoeven geen lange onderbrekingen te zijn. Kies juist voor micro-breaks waarin je even een aantal stretchoefeningen en/of ademhalingsoefeningen doet. Als je het gevoel hebt altijd bereikbaar te moeten zijn, helpt het om je beschikbaarheid duidelijk naar anderen te communiceren. Geef ook aan op welke dagen je niet reageert, zodat je ongestoord met andere taken aan de slag kunt. Dit is niet alleen fijn voor anderen, maar vooral voor jezelf. Zo ben je niet iedere keer gespannen als je je laptop opent. Blijf je een bepaalde stress ervaren? Dan is het verstandig om hierover met je leidinggevende in gesprek te gaan.

Vriendin’s favoriet

Zijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de Tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Last van faalangst? Dít kun je eraan doen

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.