Gewatteerde Winterjassen: Een mooie volwassen vrouw glimlacht en poseert in een veld van gedroogd gras op een koude, winderige dag

5 gewatteerde winterjassen die je jarenlang kunt dragen (en nooit uit de mode raken)

De winter staat voor de deur en een goede, gewatteerde winterjas mag dan niet ontbreken. Maar hoe zorg je ervoor dat je kiest voor een jas die niet alleen warm is, maar ook jarenlang meegaat zonder uit de mode te raken? Hier vind je vijf tijdloze gewatteerde jassen die je keer op keer kunt dragen.

Waarom gewatteerde winterjassen ideaal zijn?

Gewatteerde winterjassen zijn een perfecte combinatie van comfort en stijl. Ze houden je warm tijdens de koudste dagen, zonder zwaar aan te voelen. Een goed gewatteerde jas is licht, beschermt tegen wind en kou, en geeft je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Kies voor een jas met eenvoudige lijnen en een neutrale kleur. Zo weet je zeker dat hij altijd past bij jouw wintergarderobe, ongeacht de modetrends.

Hoe kies je een tijdloos model?

Het geheim van een tijdloze winterjas zit in de eenvoud. Vermijd te veel franjes of opvallende details. Ga voor een strakke, klassieke snit die overal bij past. Denk aan een jas die je zowel naar je werk als tijdens een winterwandeling kunt dragen. Een tip: investeer in een kwaliteitsjas die lang meegaat. Het is beter om iets meer te betalen voor een jas die meerdere winters meegaat, dan elk jaar een nieuwe te kopen.

Materiaal en onderhoud

De juiste vulling is essentieel. Kies voor synthetische vulling als je vaak in regen of natte sneeuw loopt, want dat droogt sneller. Natuurlijke materialen zoals dons bieden optimale warmte, maar hebben vaak meer onderhoud nodig. Controleer altijd het wasvoorschrift van je jas om te zorgen dat hij zijn vorm en isolatie behoudt.

5 tijdloze, gewatteerde winterjassen

1. 

Gewatteerde Winterjassen Navahoo

AVAHOO Wintermantel ‘Isalie’

€ 144,- bij About You

2. 

Pufferjas Met Capuchon

Pufferjack met capuchon

€ 44,99 bij H&M

3. 

Lange Pufferjas Van Microvezel

Lange pufferjas van microvezel

€ 179,99 bij Superdry

4. 

Gewatteerde Jas Met Capuchon Bonprix

Gewatteerde jas met capuchon

€ 24,99 bij Bonprix

5. 

Jdy Jas Jdyskylar Lichtgrijs

JDY gewatteerde jas

€ 79,99 bij Wehkamp

Lees ook: 5 warme, roze sjaals die je winteroutfit een stijlvolle touch geven 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker