Zó maak je de oven schoon met een vaatwastablet

Zó maak je de oven schoon met een vaatwastablet 

Het schoonmaken van de oven kan echt een doorn in het oog zijn. Want die aangekoekte resten, laag vet en vervelende geurtjes zijn vaak lastig om goed te verwijderen. Maar geen zorgen: een vaatwastablet kan de oplossing zijn. 

Met name wanneer je oven een kleine schoonmaakbeurt nodig heeft, kan een vaatwastablet van pas komen. Er zijn een aantal verschillende manieren om je oven met een vaatwastablet schoon te maken. 

Oven schoonmaken met een vaatwastablet

Optie 1

De eerste optie is om een vaatwastablet op te lossen in warm water. Dit mengsel gebruik je vervolgens om de binnenkant van de oven mee schoon te maken. Gebruik hiervoor een zachte spons of een doek en spoel de oven daarna goed af met schoon water. 

Optie 2

Je kunt ook een vaatwastablet vochtig maken en hem direct op de vuile plekken wrijven. Laat het vervolgens een paar minuten intrekken en veeg het daarna af met een natte doek. 

Optie 3

Leg een vaatwastablet op de bodem van de oven en zet de oven op een lage temperatuur aan (ongeveer 50-60°C) voor 15 tot 20 minuten. Laat de oven vervolgens afkoelen en veeg het losgekomen vuil weg. 

Lees ook: Zo krijg je de was sneller droog in de winter: 5 tips van de expert

Vaatwastablet is niet altijd effectief

Met een vaatwastablet krijg je lichte vervuiling gemakkelijk uit de oven, maar houd er wel rekening mee dat het niet de meest effectieve en veilige methode is. Met name bij hardnekkige vlekken of aangebrande resten kun je beter een ovenreinigingsmiddel gebruiken en de instructies van de fabrikant opvolgen.

Vriendin’s favoriet

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: HG
Foto: Getty Images