Vuurkorven: vrouw zit in tuin bij vuurkorf

Met deze 5 vuurkorven blijft je tuin warm en gezellig in de winter

Wil jij deze winter ook eens buiten genieten? Met een vuurkorf blijf je zelfs op de koudste dagen comfortabel in je tuin. Het knisperende vuur geeft niet alleen warmte, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer. Lees hier hoe je je vuurkorf optimaal gebruikt, zelfs in de winter.

Zo steek je je vuurkorf veilig aan

In de winter vergt het aansteken van een vuurkorf net wat meer aandacht. Zorg dat je droog hout gebruikt, speciaal bedoeld voor vuurkorven. Nat hout kan flink gaan roken en brandt vaak slecht. Begin met aanmaakblokjes of kleine aanmaakhoutjes, en voorkom dat je meteen grote blokken toevoegt. En vergeet niet: veiligheid voorop. Houd altijd een emmer water of zand in de buurt, voor het geval dat.

Waar zet je je vuurkorf neer?

De perfecte plek voor je vuurkorf is veilig en goed geventileerd. Zorg dat er genoeg ruimte om de korf heen is en plaats hem op een stevige, niet brandbare ondergrond. Heb je een houten terras? Zet de vuurkorf dan op een hittebestendige plaat of kies voor een stenen plek. Let ook op de windrichting, zodat de rook niet je terras op waait.

Houd het vuur brandend met deze tips

Een vuurtje aansteken is één ding, maar het aanhouden is een kunst op zich. Voeg regelmatig kleinere stukken hout toe om de vlammen goed te laten branden. Te grote blokken kunnen het vuur verstikken. Ook belangrijk: verwijder af en toe de as, zodat de luchtcirculatie optimaal blijft en het vuur beter brandt.

5 mooiste vuurkorven voor een warme winter

1.

2.

3.

4.

5.

Lees ook: 5 manieren om je tuin winterklaar en gezellig te maken 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

BBQ Collection
Blumfeldt
Heat Outdoor Living