Laptop

Een online meeting waar je zelf weinig aan hebt? Zó kom je er onderuit

Heb je een online meeting die jou eigenlijk heel weinig oplevert? Wij vertellen je hoe je hier op een nette manier onderuit komt.

Ongemakkelijk

Vooral als je in een kantooromgeving werkt, heb je vaak online meetings waarvan je op voorhand of juist achteraf denkt: wat heb ik hier nu eigenlijk aan (gehad)? Je zou dit natuurlijk best mogen aangeven bij je leidinggevende of collega’s. De persoon die de meeting organiseert zal dan namelijk gaan nadenken waarom hij/zij deze afspraak heeft gemaakt en wie hij/zij om welke reden hiervoor uitnodigt. Je wilt zo efficiënt mogelijk werken en je aandacht richten op de taken die zowel voor jezelf als voor je werkgever het meeste opleveren. De vraag is alleen: hoe kun je op een beleefde manier aangeven dat niet aansluit bij een meeting omdat je denkt dat je er weinig aan hebt? Het kan een tikkeltje ongemakkelijk zijn, maar hoe vaker je oefent hoe beter je hierin zult worden. We delen nog een aantal handige tips met je.

Lees ook: Heb je geen plezier meer in je werk? Zó vind je je passie terug

Zo pak je dat aan

Als je op voorhand al weet dat een bepaalde online werkafspraak voor jou weinig oplevert, kun je dit het beste zo vroeg mogelijk communiceren. Eventueel zou je kunnen vragen of er een agenda voor deze meeting beschikbaar is. Zo laat je je betrokkenheid zien en heb je hierna gegronde argumenten om de afspraak af te zeggen (want de onderwerpen die besproken worden sluiten niet aan bij jouw werkzaamheden). Je kunt een vriendelijke mail opstellen waarin je aangeeft dat je de uitnodiging waardeert, maar dat je denkt dat jij niet de persoon bent die aan moet sluiten, aangezien de onderwerpen die aan bod zullen komen niet aansluiten bij jouw werkzaamheden. Mochten ze je (expertise) toch nodig hebben, dan ben je natuurlijk altijd bereikbaar.

Lees ook: Krijg je op je werk niet de kans om door te groeien? Dít kun je doen

Eerlijk zijn

Verder is het belangrijk om zeker te weten dat de meeting jou niets oplevert. Ga na wat het doel is van de meeting, welke onderwerpen aan bod komen en wat jouw exacte rol is. Ga ook na wat jouw afwezigheid voor gevolgen zou kunnen hebben. Mocht je toch echt niet aan willen sluiten, wees dan eerlijk over de reden en kom niet met een leugentje om bestwil. Hier doe je jezelf en je collega’s namelijk een groot plezier mee (en hier leren jullie samen van).

Vriendin’s favoriet

In Leven zonder stress deelt voormalig radiomaker Patrick Kicken zijn zoektocht naar rust na meerdere burn-outs. Hij interviewde voor zijn podcast ‘Leven zonder stress’ experts zoals Byron Katie en Eckhart Tolle. Ontdek zijn inzichten over geluk, liefde, zelfvertrouwen en meer, voortkomend uit deze diepgaande gesprekken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.