Waarom Je Nooit Met Je Elektrische Fiets Van De Stoep Af Moet Fietsen

Waarom je nooit met je elektrische fiets van de stoep af moet fietsen

Met een elektrische fiets in de schuur ben je natuurlijk extra voorzichtig. Vooral op zo’n kostbare accu ben je zuinig. Maar wist je al dat zelfs een stoep op- of afrijden al schadelijk kan zijn voor de batterij?

Stoep op- en afrijden schadelijk voor accu elektrische fiets

De brandweer waarschuwt om alert te zijn op problemen met de batterijen van elektrische voertuigen, meldt het Brabants Dagblad. “Het probleem is dat je aan de buitenkant niet ziet dat er aan de binnenkant schade is.” Om te voorkomen dat er thuis brand ontstaat door een elektrische fiets of accu die wordt opgeladen, is het belangrijk om ook tijdens het fietsen voorzichtig te zijn.

“Het probleem is: fatbikes en andere elektrische fietsen vallen om of krijgen een klap. Of mensen rijden er steeds de stoep mee op en af. Het gevaar is dan dat de accu kapot gaat”, aldus Peter Schuurmans van de afdeling Veilig Leven bij brandweer Rotterdam-Rijnmond. “Dat zie je ook bij elektrische stepjes. Zeker als ze vaker vallen, wordt dat risico groter.”

Accu opladen

Goed, in hoeverre dat kan zo veel mogelijk voorkomen dat je fiets omvalt en daarnaast zachtjes de stoep af fietsen. Maar hoe kun je verder de levensduur van de batterij verlengen? Door ‘m, vooral in de koude maanden, op kamertemperatuur te bewaren, bijvoorbeeld.

Voor de veiligheid is het beter om de accu overdag op te laden – in de buurt van een brandmelder – en de stekker eruit te halen zodra de batterij vol is. Wist je zelfs dat er een bepaalde volgorde is welke stekker je als eerste moet aansluiten? Je leest er hier meer over. Meer praktische tips over de accu ontdek je in dit artikel.

Vriendin’s favoriet

Deze waterdichte fietstas van Dutch Mountains, gemaakt van hoogwaardig tarpaulin, biedt maximale duurzaamheid in een sportief design. Geschikt voor alle fietsen en bestand tegen uitdagende weersomstandigheden. Met het Quick Lock systeem klik je hem in seconden op je bagagedrager. Eenvoudig en zonder gedoe. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images

Dutch Mountains