Skivakantie: Meisjes lachen en hebben plezier op een stoeltjeslift

5 budgetvriendelijke wintersportbestemmingen voor de perfecte skivakantie

De sneeuw kraakt onder je ski’s, de frisse berglucht tintelt op je wangen en je bankrekening? Die blijft verrassend onaangetast. Klinkt als een droom, toch? Een skivakantie hoeft echt geen fortuin te kosten. Europa zit vol met verborgen pareltjes waar je voor een prikkie van de pistes kunt suizen.

5x de perfecte, budgetvriendelijke skivakantie

1. Bansko, Bulgarije – Budgetvriendelijk skiën met moderne faciliteiten

Heb je ooit aan Bulgarije gedacht voor je volgende skivakantie? Bansko combineert het charmante oude stadscentrum met een modern skigebied dat vriendelijk is voor je portemonnee. Voor nog geen €50,- per dag (en voor kinderen € 25,-) heb je in het hoogseizoen al een skipas in handen. Na een dag op de piste kun je genieten van lokale gerechten in gezellige taverna’s zonder je zorgen te maken over de rekening. Insider tip: ontspan in de nabijgelegen warmwaterbronnen van Banya om je spieren te verwennen.

Leukste budgetvriendelijk verblijf in Bansko

BOUTIQUE Hotel ENTRY E
Score 9.1
Vanaf € 75,- per nacht

Skivakantie Boutique Hotel Entry E
Klik hier voor meer info

2. Jasná, Slowakije – Het Slowaakse sneeuwparadijs voor elk niveau

In het hart van het Lage Tatra-gebergte ligt Jasná, een bestemming die zowel beginners als gevorderden in vervoering brengt. Met skipassen vanaf €54,- per dag en betaalbare accommodaties is dit de ideale plek voor een zorgeloze skivakantie. Vergeet niet de betoverende Demänovská-ijsgrot te bezoeken, een ondergronds wonderland. En laten we de hartelijke Slowaakse gastvrijheid niet vergeten die je verblijf extra bijzonder maakt.

Leukste budgetvriendelijk verblijf in Jasná

Apartments Ski & Sun
Score 9
Vanaf € 62,- per nacht

Apartments Ski Sun
Klik hier voor meer info

3. Poiana Brașov, Roemenië – Skiën in sprookjesachtig Transsylvanië

Voor een skivakantie met een vleugje mystiek is Poiana Brașov de place to be. Omringd door de majestueuze Karpaten en dicht bij het kasteel van Dracula, biedt dit gebied pistes voor alle niveaus. Met skipassen rond de €35,- per dag en gezellige pensions is het een toegankelijke optie. Insider tip: proef de lokale pálinka om jezelf van binnenuit op te warmen na een dag in de sneeuw.

Leukste budgetvriendelijk verblijf in Poiana Brașov

Pensiunea Crocus – Sauna & Billiard
Score 9.2
Vanaf € 72,- per nacht

Pensiunea Crocus
Klik hier voor meer info

4. Vogel, Slovenië – Adembenemende uitzichten zonder adembenemende prijzen

Stel je voor: je glijdt van de piste met een panoramisch uitzicht over het kristalheldere Bohinj-meer. Dat is skiën in Vogel. Dit skigebied biedt niet alleen natuurpracht, maar ook prijzen waar je blij van wordt. Een dagpas kost ongeveer €40,- en de knusse berghutten maken je skivakantie compleet. Tip: probeer de traditionele ‘žganci’ voor een authentieke Sloveense maaltijd na het skiën.

Leukste budgetvriendelijk verblijf in Vogel

Apartments Unite
Score 8.5
Vanaf € 112,-  per nacht

Apartements Unit
Klik hier voor meer info

5. Livigno, Italië – Belastingvrij shoppen en skiën in één

Wie zegt dat je tijdens je skivakantie niet kunt winkelen? Livigno is een belastingvrije zone, wat betekent dat je hier naar hartenlust kunt shoppen. Hoewel de skipas iets duurder is (ongeveer €50,- per dag), bespaar je flink op andere uitgaven. Met sneeuwzekere pistes en de heerlijke Italiaanse keuken binnen handbereik, is dit een bestemming die het beste van beide werelden biedt. Insider tip: sluit je dag af met een aperitivo tussen de locals voor die echte Italiaanse sfeer.

Leukste budgetvriendelijk verblijf in Livigno

Chalet Garden
Score 8.3
Vanaf € 84,- per nacht

Chalet Garden
Klik hier voor meer info

Kortom, een geweldige skivakantie hoeft geen aanslag op je budget te zijn. Deze vijf bestemmingen bewijzen dat je zonder financiële zorgen kunt genieten van winterse avonturen.

Lees ook: 5 zonnige stedentrips voor in de winter: warm én betaalbaar

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker