Gereclycled Materiaal: vrouw met denim schoudertas

De 3 hipste schoudertassen van gerecycled materiaal vind je gewoon voor een prikkie bij Zeeman

Ben je op zoek naar een trendy schoudertas? Goed nieuws. Bij Zeeman vind je nu de 3 hipste schoudertassen van gerecycled materiaal voor een zacht prijsje. Zo draag je op een stijlvolle én duurzame manier bij aan een betere wereld.

Wat is gerecycled materiaal precies?

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt met materialen nadat je ze hebt weggegooid? In plaats van nieuwe grondstoffen te verbruiken, kunnen oude producten worden verzameld en omgezet in iets nieuws en bruikbaars als gerecycled materiaal. Door te recyclen, verminder je niet alleen afval, maar bespaar je ook op natuurlijke bronnen. Het gebruik van gerecycled materiaal is dus een slimme manier om jouw impact op het milieu te verkleinen en tegelijkertijd te genieten van innovatieve producten.

Wat is het verschil tussen gerecycled en hergebruikt materiaal?

Hoewel zowel gerecycled als hergebruikt materiaal bijdragen aan duurzaamheid, is er een belangrijk verschil tussen de twee. Bij hergebruik krijgt het materiaal in zijn huidige vorm een nieuwe functie. Bijvoorbeeld: je maakt van een oude jeans een trendy short. Gerecycled materiaal daarentegen wordt eerst afgebroken tot de basisbestanddelen en daarna omgevormd tot een geheel nieuw product. Denk bijvoorbeeld aan papier dat wordt verpulpt om er nieuw papier van te maken. Beide processen zijn waardevol, maar recycling biedt de mogelijkheid om materialen keer op keer in verschillende vormen te gebruiken.

Dit zegt Zeeman

Zeeman zet zich actief in voor duurzaamheid, en dat merk je aan hun producten. Ze delen: “We blijven materialen hergebruiken. Textiel dat niet meer goed genoeg is om te dragen, gooien we niet zomaar weg. We gebruiken het om er deels nieuwe stoffen van te maken. Onze circulaire producten zijn hier het resultaat van. We zijn zuinig op materialen en proberen steeds meer gebruik te maken van gerecycled materiaal. Daardoor hoeven we minder natuurlijke grondstoffen te gebruiken.” Met deze aanpak draagt Zeeman bij aan een betere toekomst voor iedereen.

3 trendy schoudertassen van Zeeman

1. 

Schoudertas Van Gerecylced Materiaal

Recycled schoudertas vilt

€ 14,99 bij Zeeman

2. 

Schoudertas Fraenck

Schoudertas Fraenck

€ 19,99 bij Zeeman

3. 

Schoudertas Zeeman

Schoudertas Zeeman x Oxious

€ 19,99 bij Zeeman

Lees ook: Deze coljurk van Hema zorgt ervoor dat je wordt overspoeld met complimenten: perfect voor de winter

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker