Eet om deze reden júist het witte deel van sinaasappels en mandarijnen

Eet om deze reden júist het witte deel van sinaasappels en mandarijnen

Pel je bij sinaasappels en mandarijnen zo veel mogelijk van die ‘witte stukjes’ weg? Om deze reden kun je dat beter niet doen.

Goed voor de gezondheid

Heb je tijdens de koude maanden standaard citrusvruchten in huis om de gezondheid een boost te geven? Goed idee, want fruit zoals sinaasappels en mandarijnen zitten tjokvol vitamine C en belangrijke mineralen zoals foliumzuur en kalium. Lekker én goed voor de gezondheid, dus. En nog een tikkie gezonder als je de binnenste schil ook opeet.

Het witte deel van sinaasappels en mandarijnen

Bij het pellen of snijden van die citrusvruchten halen veel mensen ook het witte deel weg. Die draden die een beetje bitter smaken. Dit bevat voornamelijk flavonoïden, die je beschermen tegen vrije radicalen, kans op ziektes verminderen en het verouderingsproces vertragen. En vergeet de vezels niet, die weer goed zijn voor je darmflora en helpen bij het geven van een verzadigd gevoel.

Met andere woorden: zonde om dit deel van de vrucht weg te pellen. In combinatie met de vrucht zelf zijn deze draadjes niet zo heel bitter. Lekker laten zitten dus, de volgende keer dat je citrusvruchten eet.

Vriendin’s favoriet

Als het microbioom van de darmen goed gevoed is en goed contact onderhoudt met het brein, staat het aan de basis van een gezond leven. Een verstoorde darm-breinconnectie daarentegen kan het immuunsysteem van slag brengen en leiden tot ziekten. De darm-breinconnectie bespreekt praktische tips op basis van medisch en voedingsonderzoek en ervaringen met psychotherapie. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Freundin
Foto: Getty Images

LEES OOK

Lees meer Lifestyle