Chocoholic

3 boeken die je als chocoholic in je kast moet hebben

Vind jij chocolade ook onweerstaanbaar lekker? Deze drie fantastische boeken nemen je mee op een culinaire reis. Leer de fijne kneepjes en experimenteer met eigen chocoladedelicatessen. Elk recept belooft een smaakvol avontuur.

3 must-have boeken voor de chocoholic

1. De zilveren lepel – chocolade

Deze speciale editie van De zilveren lepel over chocolade bevat 100 recepten. Wij noemen een traditionele aardbei-chocoladetaart, maar ook een intrigerende combinatie van chocolade met bier en sinaasappel, en wittechocoladeijs met walnoten en venkelkaramel. Maar met dit boek leer je 30 basistechnieken, zoals temperen, glazuren en het maken van decoraties. 

2. Chocoladebijbel – Kees Raat 

Maak je eigen Mars, draai zelf chocolade-ijs, shake een chocoladecocktail, of maak chocoladekroketten: chocolatier Kees Raat laat je in de Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Met meer dan 150 recepten, en geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber. 

3. Chocolade – Christophe Felder

Warm, koud, romig, smeuïg, zalig, krokant, puur, wit, glad, geglazuurd, zoet… De Franse chef-patissier Christophe Felder geeft je in zijn boek Chocolade 200 recepten met 360 stap-voor-stapfoto’s. Voor taarten, crèmes, mousse, fondant, en wat niet al! 

Chocolade

Chocolade

200 recepten met 360 stap voor stapfoto's

Lees ook: 2 kookboeken die de geheime recepten van bekende koks onthullen

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester

100 beste chocoladerecepten
200 recepten met 360 stap voor stapfoto's