Jamie Oliver

Met het nieuwe kookboek van Jamie Oliver kan zelfs de meest onervaren kok mee uit de voeten

Jamie Oliver heeft weer een prachtig kookboek uitgebracht! Simply Jamie staat vol met toegankelijke recepten die je snel op tafel tovert. Van geroosterde groenten met camembertfondue tot andere smakelijke gerechten. Zelfs de meest onervaren kok kan hiermee uit de voeten.

Over het nieuwe kookboek van Jamie Oliver

Hoera, Jamie Oliver heeft een nieuw kookboek! Met Simply Jamie (€ 29,99 Uitgeverij Kosmos) spreekt hij een nieuwe generatie aan. Met heerlijke recepten, zoals die voor geroosterde groenten met camembertfondue.

Nodig (6 personen): 

Zo doe je het: 

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in 1½ cm dikke schijfjes. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika’s in grove stukken. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Hussel alles door elkaar in een grote braadslede met 1 eetlepel (van elk) olijfolie en rodewijnazijn en een snufje zeezout en zwarte peper.
  2. Snijd de uien doormidden, leg ze op de snijkant op een rooster boven de slede in de oven en rooster ze 45 minuten. 
  3. Haal de slede uit de oven en leg de uien met een keukentang op een plank. Pel ze, trek de laagjes uit elkaar en hussel ze door de groenten.
  4. Snijd de bovenkant van de korst op zo’n manier van de camembert dat rondom een randje van 1 cm intact blijft, leg in het midden van de slede, sprenkel er een beetje olie over, breng op smaak met zwarte peper en zet de slede nog 10 minuten terug in de oven. Bak het stokbrood mee. Strooi de basilicumblaadjes erover en ga aan tafel!

Dit boek is onder meer te koop bij Bruna.nl.

Lees ook: 3 boeken die je als chocoholic in je kast moet hebben

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester