Recept voor rijkgevulde tomatensoep met borrelbrood
14 februari 2019
Lekker en vooral héél makkelijk: gevulde tomatensoep. Extra lekker met borrelbrood dat gevuld is met kruidenboter en geraspte kaas.
Lekker en vooral héél makkelijk: gevulde tomatensoep. Extra lekker met borrelbrood dat gevuld is met kruidenboter en geraspte kaas.
Recept voor 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 uien, gesnipperd
• 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
• 5 el olijfolie
• 1 el Provençaalse kruiden
• 3 blikjes gepelde tomaten (1200 g)
• 1 groentebouillontablet
• 200 g grote macaroni
• 300 g Italiaans gekruid gehakt
Heb je weinig tijd? Ga dan voor deze supersnelle groentesoep
Aan de slag
• Bak de knoflook en uien 3 minuten op matig vuur in de olijfolie tot ze lichtbruin worden. Voeg de roerbakgroenten toe en bak dit 3 minuten mee op halfhoog vuur.
• Roer de Provençaalse kruiden erdoor en doe de tomaten erbij. Vul een blikje met water en voeg toe. Breng de soep aan de kook en verbrokkel de bouillontablet erboven. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
• Kook intussen de pasta beetgaar in een andere pan.
• Draai balletjes van het gekruide gehakt.
• Pureer de soep met een staafmixer en voeg de balletjes en gare pasta toe.
• Warm alles nog 5 minuten goed door tot de balletjes gaar zijn. Serveer de soep in ruime kommen.
Recept voor borrelbrood
Combineer deze tomatensoep met een lekker brood. Snijd 1 grote broodbol of 2 à 3 Italiaanse bollen om de 2 cm in tot bijna op de bodem. Snijd ook overdwars, zodat kleine vierkantjes ontstaan. Snijd dunne plakjes van 100 g kruidenboter. Stop de plakjes samen met 100 g geraspte belegen kaas tussen de inkepingen. Bak het brood circa 5 minuten (10 minuten voor een groot brood) in een voorverwarmde oven van 200°C tot de kaas gesmolten is.
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.
Deze tomatensoep is ook lekker: