3 superlekkere recepten met kersen
28 juli 2016
Kersen: dit lekkere zomerfruit is weer volop te krijgen! Heb jij ze dit jaar al gegeten? We hebben drie heerlijke recepten op een rijtje gezet.
Kersen: dit lekkere zomerfruit is weer volop te krijgen! Heb jij ze dit jaar al gegeten? We hebben drie heerlijke recepten op een rijtje gezet.
1. Salade met basilicum, kersen en witte kaas (voor 4 personen)
Pureer 15 gr basilicum, 3 el witte wijnazijn en 4 el olijfolie tot een dressing. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Snijd 2 sjalotten in dunne ringen en hak 50 gr hazelnoten grof. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalotten hierin. Voeg de hazelnoten, samen met 200 gr gesneden snijbonen toe en bak dit 6 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg 150 gr bladspinazie toe en laat al omscheppend in 1 min slinken. Verdeel dit over een saladebak en voeg er 150 gr rauwe bladspinazie aan toe. Besprenkel de salade met de basilicumdressing en verkruimel er 200 gr witte kaas over. Maak af met 400 gr ontpitte kersen.
2. Bananenbrood met kers
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak 3 rijpe bananen fijn en voeg hier 3 eieren aan toe. Mix dit tot een glad geheel. Voeg daarna 200 gr amandelmeel, 1 zakje bakpoeder, 1 el kaneel en 1 el honing toe. Mix dit ook weer tot een glad geheel. Voeg 100 gr ontpitte kersen aan het beslag toe. Vet een cakevorm in met boter en giet het beslag erin. Bak het voor 50 minuten.
3. Smoothie met sinaasappel, banaan en kers (4 personen)
Verwijder de kroontjes van 250 gr aardbeien en doe ze in een blender. Voeg hier 1 banaan, 100 gr kersen (diepvries), 150 gr hangop, 200 ml sinaasappelsap en 50 gr havermout aan toe. Blend tot een gladde massa.