4 tips om je bananenbrood nóg lekkerder te maken
14 april 2020
Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Met deze tips maak je ‘m nog net even iets specialer.
1. Weeg alles goed af
Om uiteindelijk een smeuïg beslag te krijgen, is het van belang dat je de ingrediënten zorgvuldig afweegt. Bakken wordt niet voor niets een ‘exacte wetenschap’ genoemd.
2. Gebruik rijpe bananen
Donkere bananen zijn misschien niet zo lekker meer om los te eten, maar voor bananenbrood zijn ze perfect. Ze zijn namelijk een stuk zoeter en zachter, waardoor ze makkelijker te mixen zijn.
3. Niet te veel mixen
Goed mengen is belangrijk, maar doe dit niet té enthousiast. Wanneer je intensief mixt, loop je het risico dat het brood een te stevige textuur gaat krijgen. Je kunt dit voorkomen door de natte en droge ingrediënten van elkaar te onderscheiden. Maar in het midden van je droge ingrediënten een gat en giet hier de natte bij. Vervolgens meng je deze door elkaar met een lepel in plaats van mixer.
4. Extra toppings
Maak je bananenbrood net even wat specialer met wat lekkere toppings. Wat dacht je bijvoorbeeld van noten, fruit, kokos of pure chocolade? Het is vast en zeker een succes.
Bron: Flair.be
Lees ook: waarom we ineens massaal bananenbrood aan het bakken zijn
Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.