Aardbeienroom met gelukskoekjes
4 augustus 2011
Wat eten we vandaag? Strawberry-fool with ginger biscuits in het Iers.
Wat eten we vandaag? Strawberry-fool with ginger biscuits in het Iers.
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
125 g bloem
75 g suiker
60 g boter
1 tl gemberpoeder (djahé)
1 klein ei
250 g aardbeien
200 ml slagroom
bloem om te bestuiven
Extra nodig: bakpapier, uitsteekvormpje in de vorm van een klavertjevier
Aan de slag!
* Kneed in een kom de bloem met 50 gram suiker, de boter, het gemberpoeder en het ei tot een samenhangend deeg * Maak van het deeg een bal en laat het 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten * Verwarm de oven voor op 175ºC * Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 3-4 mm dikte. * Steek er met de uitsteekvorm koekjes uit. * Leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10-15 minuten in de oven. * Laat de koekjes afkoelen. * Verwijder de kroontjes van de aardbeien. * Prak in een kom de aardbeien met een vork fijn en meng er de rest van de suiker door. * Klop de slagroom stijf en schep dit door de aardbeien. * Schep de aardbeienroom in schaaltjes en serveer er de gelukskoekjes bij.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.