Recept voor amandelkoekjes van Laura’s Bakery
19 juli 2019
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: amandelkoekjes.
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: amandelkoekjes.
Voor 16 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Baktijd: 12-15 minuten
Ingrediënten
• 120 g boter
• 70 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 tl vanille-extract
• 100 g amandelmeel
• 100 g bloem
• 60 g amandelen, grofgehakt
• Extra nodig: bakplaat met bakpapier
Ook lekker: chocolate chip havermout koekjes van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Mix boter, suiker en vanille-extract tot een romig mengsel.
2. Voeg amandelmeel, bloem en een snuf zout toe en kneed tot een samenhangend deeg.
3. Kneed als laatst de amandelen gelijkmatig door het deeg. Maak een rol van het deeg, wikkel deze in folie en leg minimaal een uur in de koelkast.
4. Met een scherp mes snijd je de rol in plakken van 1 cm dik. Leg op de bakplaat. Bak de koeken in 12-15 minuten gaar of tot ze mooi goudbruin kleuren op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Tip: Laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren: in een trommel zo’n 2 weken houdbaar.
Probeer ook eens de heerlijke rocky road fudge