Appel-aardappelsalade met bieslook
4 augustus 2011
Je kunt in deze salade eindeloos variëren met kruiden. Vooral de combinaties kappertjes en peterselie, munt en honing of koriander en rode peper zijn heerlijk.
Je kunt in deze salade eindeloos variëren met kruiden. Vooral de combinaties kappertjes en peterselie, munt en honing of koriander en rode peper zijn heerlijk.
Voor- of bijgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
2 grote aardappelen
1 stevige appel(granny smith)
2 el witte-wijnazijn
1/4 tl suiker
1 el fijngehakte bieslook
1 el notenolie
1 el zonnebloem- of maisoliepeper
zout
Aan de slag!
* Boen de aardappelen schoon *Kook ze in de schil in ca. 20 minuten beetgaar *Pel ze direct en snijd ze in plakken *Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd ze in dunne schijven *Meng de azijn met peper het zout, suiker, bieslook en beide oliesoorten en schep hier de schijven aardappel en appel voorzichtig doorheen *Serveer de salade direct (lauw of koud) als bijgerecht.
Tekst: Maaike Visser. Foto: Peter Kooijman. Styling: Susanne Houx. Recepten en foto’s gerechten: AGF Promotie Nederland.