Appel-bramencrumble met custardsaus
4 augustus 2011
Zondag is bakdag! Probeer dit toetje nu bramen op hun best zijn! In plaats van verse bramen kun je ook bosvruchten uit de vriezer nemen.
Zondag is bakdag! Probeer dit toetje nu bramen op hun best zijn! In plaats van verse bramen kun je ook bosvruchten uit de vriezer nemen.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje
3 appels, geschild en in blokjes
125 g bramen
1 zakje vanillesuiker
100 g bloem
75 g koude boter, in blokjes
65 g suiker1 el custardpoeder
250 ml kookroom
Extra nodig: keukenmachine.
Aan de slag!
* Verwarm de oven voor op 200ºC * Meng in een lage ovenschaal de blokjes appel met de bramen en vanillesuiker * Maal in de keukenmachine de bloem met de boter en 50 g suiker tot een kruimelig deeg * Verdeel het kruimeldeeg over het fruit * Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin * Maak de saus * Roer in een kommetje de custardpoeder los met de rest van de suiker en wat koude room * Breng de rest van de room zachtjes aan de kook * Zet het vuur lager en roer er het custardmengsel door * Breng het geheel weer aan de kook en blijf roeren tot de saus gebonden is * Serveer de saus bij de warme crumble.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.