Recept voor appel-kaneel kwarkcake van Laura’s Bakery
3 oktober 2019
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: appel-kaneel kwarkcake.
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: appel-kaneel kwarkcake.
Laura: “Appel en kaneel, mijn favoriete smaakcombinatie van het najaar. Ieder jaar weer bak ik heel wat cakes met deze twee ingrediënten. Meestal hetzelfde recept, maar nu maakte ik een variatie met kwark, wat de cake extra smeuïg maakt.”
Recept voor 12 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: ongeveer 60-70 minuten
Ingrediënten
• 220 g boter
• 200 g witte basterdsuiker
• 100 g kwark
• 2 tl vanille-extract
• 4 eieren
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• 275 g bloem
• 3-4 tl kaneel
• 1 – 1,5 appel (Jonagold)
• 2-3 el grove kaneelsuiker (optioneel)
Extra nodig: 20 cm springvorm, bakpapier
Lees ook: Recept voor chocolate chip koffiekoeken van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Mix boter en suiker romig. Voeg de vanille-extract en eieren een voor een toe.
2. Mix kwark door het mengsel. Het kan nu wat schiften, maar dat komt straks helemaal goed.
3. Bakpoeder, baking soda, een snuf zout, bloem en kaneel voeg je tegelijk toe aan het mengsel, mix door tot deze zijn opgenomen.
4. Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
5. Schil de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verdeel deze over het beslag. Strooi er eventueel nog wat grove kaneelsuiker over.
6. Bak de cake in 60-70 minuten op 160 graden gaar en goudbruin.
Tip: Als de cake na 60 minuten al goed gekleurd is, dek je de springvorm af met aluminiumfolie. Zo gaart het baksel wel verder maar kleurt het niet meer.
Bewaren: De cake kun je 4-5 dagen buiten de koelkast bewaren.
Ook lekker: Recept voor appeltaart met bladerdeeg