Appeltaartjes in mason jars
4 februari 2016
Hmm, op de redactie zijn we dol op appeltaartjes. En al helemaal op deze taartjes in mason jars. Zien ze er niet schattig uit? Wij laten je zien hoe je deze het beste kunt maken.
Hmm, op de redactie zijn we dol op appeltaartjes. En al helemaal op deze taartjes in mason jars. Zien ze er niet schattig uit? Wij laten je zien hoe je deze het beste kunt maken.
Ingrediënten:
Voor het deeg
-400g bloem
-0,5 tl zout
-30g suiker
-180g boter
-100ml water
Voor de vulling
-4 appels
-schil van 1 citroen
-2 el citroensap
-100g suiker
-30g tapioca
-snufje zout
Extra nodig: 8 mason jars, plasticfolie, deegroller
Hoe maak je ze?
Meng de bloem, zout en suiker in een kom. Voeg daaraan de boter en het water toe. Kneed dit tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 2 stukken, wikkel ze in folie en leg het voor een half uurtje in de koeling.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de mason jars goed in met boter. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes. Meng de appels in een kom samen met de citroenschil, -sap, suiker, zout en tapioca.
Rol het deeg uit. Haal uit 1 stuk deeg 16 rondjes. Leg in elk potje een rondje op de bodem. Snijd de andere rondjes in 4 strookjes. Deze heb je straks nodig voor de bovenkant. Snijd uit het andere stuk deeg 8 stroken waarmee je de zijkanten van de potjes kunt bekleden. Vul de potjes met het appelmengsel. Leg hieroverheen – per potje – 4 strookjes deeg in de vorm een rooster. Bak de taartjes in 25 minuten gaar of totdat ze goudbruin zijn.
Tip: je kunt deze taartjes ook maken met heerlijke perziken.
Foto: www.babble.com