Aubergine parmigiana
4 augustus 2011
Dit is een snelle en light variant van de klassieker Parmigiana di melanzane. In het originele recept worden de plakken aubergine in veel olijfolie gebakken, maar grillen zorgt ook voor een heerlijk resultaat.
Dit is een snelle en light variant van de klassieker Parmigiana di melanzane. In het originele recept worden de plakken aubergine in veel olijfolie gebakken, maar grillen zorgt ook voor een heerlijk resultaat.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
1 aubergine
1 el olijfolie
4 el tomatensaus met kruiden (kant-en-klaar)
4 tomaten, in plakjes
100 g mozzarella, in reepjes
2 el geraspte, pittige kaas (bijvoorbeeld parmezaans)
50 g rucolabruin stokbrood
Aan de slag!
* Verwarm de ovengrill voor * Snijd de aubergine over de lengte in plakken van een halve centimeter dik * Vet ze dun in met olie en leg ze op een bakplaat onder de grill * Laat ze aan beide kanten lichtbruin worden * Haal de plakken uit de oven en leg ze naast elkaar in een ingevette, rechthoekige ovenschaal * Verwarm de oven voor op 200°C * Bestrijk de aubergine met de tomatensaus en leg er de plakjes tomaat op * Verdeel er de reepjes mozzarella en de geraspte kaas over * Bestrooi met zout en peper naar smaak en zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven * Serveer met de rucola en sneetjes bruin stokbrood.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst.