Aziatische salade met biefstuk en radijs
18 juli 2016
Roze vanbuiten, wit vanbinnen én lekker pittig van smaak. Radijs is heerlijk in salades.
Roze vanbuiten, wit vanbinnen én lekker pittig van smaak. Radijs is heerlijk in salades.
Maaltijdsalade voor 4 personen.
• 1 bos radijsjes
• 1 komkommer
• 100 g waterkers
• een flinke hand koriander
• 4 biefstukjes
• 2 el cashewnoten, grofgehakt
Voor de dressing:
• sap van 2 limoenen
• 2 el sojasaus
• 1 teen knoflook, geperst
• 2 tl bruine suiker
• 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
• 1 tl sesamolie
Extra nodig: grillpan.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing. Snijd de radijsjes en komkommer in dunne plakjes. Schep de waterkers met de radijs, komkommer en koriander door elkaar en verdeel de salade over borden. Verwarm de grillpan tot zeer heet. Bestrooi de biefstukjes met zout en peper en grill ze 1 à 2 minuten per kant tot ze vanbinnen rosé zijn. Laat de biefstukjes 1 minuut rusten en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de biefstuk over de borden met sla en sprenkel de dressing erover. Strooi er de cashewnoten over. Lekker met kroepoek.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.