Aziatische zoetzure kip met noedels
2 september 2016
Kies vanavond voor de Aziatische keuken en zet deze heerlijke noedels met zoetzure kip op tafel.
Kies vanavond voor de Aziatische keuken en zet deze heerlijke noedels met zoetzure kip op tafel.
Ingrediënten: 1 blik ananasschijven (230 g) • 1 el honing • 2 el rijstwijn- azijn • 21⁄2 el sojasaus • 11⁄2 tl gember- poeder • 2 el maizena • 3 el ketchup • 80 ml water • 500 g kipfilet •
15 g bloem • 21⁄2 el zonnebloemolie • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes • 1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes • 1 gele paprika, schoongemaakt en in blokjes • 3 bosuitjes, het wit en het groen apart fijngesneden • 2 el sesamzaad • noedels of rijst, voor erbij
Laat de ananas uitlekken (bewaar 100 ml van het vocht) en snijd in stukken. Kluts het ananasvocht, de honing, rijstwijnazijn, sojasaus, gemberpoeder, maizena, ketchup en het water in een maatbeker. Snijd de kip in blokjes van zo’n 3×3 cm, bestrooi met de bloem en breng
op smaak met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een koekepan en bak de kip met het chilipepertje op een middelhoog vuur in 5 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, paprikablokjes en saus toe en laat het gerecht 7 minuten afgedekt koken, roer af en toe door. Roer de ananasblokjes en het wit van de bosuitjes erdoor en laat 5 minuten meekoken. Serveer met noedels of rijst en bestrooi met sesaamzaadjes en het groen van de bosuitjes.
Bereidingstijd: 30 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, Studio Bazar.