Placeholder

Bakrecept: de lekkerste vullingen voor bruidstaarten van Anneke

Echt heel Holland bakt. In Vriendin 38 lees je deze week de verhalen van vrouwen die hun brood verdienen met taarten bakken. Op Vriendin.nl delen zij deze week hun favoriete recept. Vandaag de lekkerste vullingen voor bruidstaarten van Anneke.

Echt heel Holland bakt. In Vriendin 38 lees je deze week de verhalen van vrouwen die hun brood verdienen met taarten bakken. Op Vriendin.nl delen zij deze week hun favoriete recept. Vandaag de lekkerste vullingen voor bruidstaarten van Anneke.

Champagnecrème
Ingrediënten: 1 citroen • 100 g suiker • 100 ml champagne • 3 eidooiers • 3 blaadjes gelatine • 400 ml slagroom

Rasp en pers de citroen. Breng de helft van de suiker met het sap en rasp van de citroen en de champagne aan de kook en laat ongeveer 5 minuten trekken. Zeef het vocht en laat iets afkoelen. Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker luchtig. Voeg de mengsels samen en verwarm zachtjes tot het gaat binden. Voeg de geweekte gelatine eraan toe. Klop de slagroom stijf. Klop de champagnecrème op ijs of in ijskoud water tot het afgekoeld is. Meng er de stijfgeklopte slagroom doorheen.

Aardbeienmousse
Ingrediënten: 250 g verse aardbeien • 1/2 limoen • 100 g suiker • 3 blaadjes gelatine • 200 ml slagroom

Pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker. Week de gelatineblaadjes in warm water en meng door de aardbeienpuree. Laat 15 minuten afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door de aardbeienpuree.

Triple chocolate chocolademousse
Ingrediënten: 200 g chocoladedruppels (puur, melk, en wit) • 250 ml slagroom • zakje vanillesuiker

Smelt de chocolade met 50 ml slagroom in een pan op heel zacht vuur. Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en spatel de afgekoelde gesmolten chocolade erdoor. Laat in de koelkast in een paar uur opstijven.

Voor de biscuit gebruikt Anneke altijd de mix van Funcakes.

Toen Anneke van Anneke's Taartjes stopte met haar werk als kapster wilde ze ergens haar creativiteit in kwijt. Ze volgde een basiscursus taarten bakken, zette haar eerste baksel op Facebook en zo is het balletje gaan rollen.