Placeholder

Bakrecept: Sharons Red Velvet Cake

Echt heel Holland bakt. In Vriendin 38 lees je deze week de verhalen van vrouwen die hun brood verdienen met taarten bakken. Op Vriendin.nl delen zij deze week hun favoriete recept. Vandaag Sharons Red Velvet Cake.

Echt heel Holland bakt. In Vriendin 38 lees je deze week de verhalen van vrouwen die hun brood verdienen met taarten bakken. Op Vriendin.nl delen zij deze week hun favoriete recept. Vandaag Sharons Red Velvet Cake.

In Vriendin heb je nog niet kennis kunnen maken met Sharon (37), van Taart en Feesies

‘De bedstee in ons huis was mijn atelier’

Zo begon het… “Ik begon met bakken voor mijn eigen kinderen en vond het gaaf te zien dat mijn handen konden maken wat mijn hoofd bedacht. Vier jaar geleden besloot ik me op het bakken te storten. Ik begon thuis, de bedstee in ons huis was mijn atelier. Inmiddels huur ik al een tijdje een keuken, boven een snackbar.”

Voor wie? “Ik maak veel verjaardagstaarten en bruidstaarten. Maar ik organiseer ook kinderfeestjes. Ik bak de taarten dan van tevoren en de kinderen kunnen ze in mijn keuken komen decoreren. Het allerleukste vind ik airbrushen, een techniek waarbij een taart een levensecht effect krijgt.”

Stress? “Ik ben nogal van de Pipi Langkous-stijl: als ik iets nog nooit gedaan heb, ga ik ervan uit dat ik het wel kan. Zo van: o, dat doe ik wel even! Totdat ik er echt aan moet beginnen, dan bekruipt me wel een gevoel van stress. Toch is het nog altijd goed gekomen.”

Bijzonder? “Ik had een actie uitgeschreven, waarbij ik een taart weggaf. Van een moeder kreeg ik een aanmelding: haar zestienjarige zoon had jarenlang voordat hij naar school ging de steunkousen bij zijn oma aangetrokken. Nu ze overleden was, kon hij wel een taartje gebruiken. In een opwelling voegde ik een vlinder toe aan de speciaal voor hem gemaakte Feyenoordtaart. Bleek dat z’n oma helemaal gek was op vlinders. Kippenvel!”

Website: www.taartenfeesies.nl

Favoriete taart? “Mijn eigen red velvet-cake met Italiaanse meringue kokoscrème. Los van het feit dat ’ie superlekker is, vind ik ’m ook zo mooi. Als ik zelf jarig ben, staat deze op tafel.” Hieronder vind je dit heerlijke recept. 


Bakrecept: Sharons Red Velvet Cake 

Ingrediënten: 200 g fijne kristalsuiker • 125 g roomboter • 2 eieren • 300 g bloem • 20 g cacaopoeder • 1 tl baking soda • een snufje zout • 245 ml karnemelk • 1 el appelciderazijn • rode kleurstof

Bereiding: Klop suiker en boter luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed. Zeef bloem met cacaopoeder, baking soda en zout in een kom en meng goed door elkaar. Meng karnemelk met vanille-extract in een apart kommetje. Voeg om en om de karnemelk en bloem toe aan het eimengsel en klop telkens goed door tot een gaal beslag. Eindig met de bloem. Meng azijn erdoor en breng op kleur met de rode kleurstof. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak 30-35 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Ingrediënten crème: voor de crème geldt een 1-2-3-regel: 100 g eiwit (het liefst gepasteuriseerd en anders au bain marie verwarmd tot minimaal 75 graden) • 200 g fijne kristal suiker • 300 g roomboter op kamer temperatuur (de hoeveelheid kan wat variëren afhankelijk van de warmte en luchtvochtigheid). Voor de kokos smaak kun je gebruik maken van kokosrasp (zo fijn mogelijk gehakt) en evt. smaakstoffen (of een beetje kokos boter). Houd je van een dikkere laag, dan kun je bijv. 150 g eiwit, 300 g suiker 450 g roomboter. 

Bereiding: Doe het eiwit met suiker in een kom en verwarm deze terwijl je het in beweging houdt au bain marie. Is het gepasteuriseerde eiwit, dan doe je dit tot de suiker volledig is opgelost. Is het rauw eiwit, dan is het belangrijk voor de voedselveiligheid dat je de eiwit laat opwarmen tot 75 graden. Doe het mengsel in de mixer op de hoogste stand voor zo’n 10 minuten (tot het een kamer temperatuur heeft bereikt). Voeg nu terwijl de mixer langzamer draait (medium) beetje bij beetje de boter toe neem hier echt de tijd voor. Schrik niet als het lijkt of het gaat schiften, dit gebeurt vaak als je er bijna bent. Maar laat de mixer gewoon doorgaan. Blijf boter toevoegen tot dat het een mooie dikke stevige crème is. Voeg als laatste de kokos en evt. extra smaakstof eraan toe. Snijd de cake in mooie plakken en stapel ze met een mooie laag crème ertussen. Wil je hem in de koelkast bewaren, pak hem dan goed in om uitdrogen te voorkomen, zeker als je de buitenkant van de cake niet afsmeert met de crème.