Bananenbrood
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Dit tropische bananenbrood houdt het midden tussen brood en cake. Ideaal als je nog overrijpe bananen hebt liggen.
Dit tropische bananenbrood houdt het midden tussen brood en cake. Ideaal als je nog overrijpe bananen hebt liggen.
Lunchgerecht voor 4-6 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 rijpe bananen
- 150 g zachte boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl kaneel• bloem om te bestuiven
- Belangrijk: cakeblik van 10 x 25 cm, mixer, staafmixer (eventueel).
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Vet het cakeblik in met boter en bestuif het blik dun met bloem.
- Prak de bananen fijn of pureer ze met een staafmixer.
- Klop in een kom de boter met de suiker luchtig.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Meng er de bananen, de kaneel en het meel luchtig door.
- Schep het beslag in de vorm.
- Bak het bananenbrood in de oven in ca. 1 uur gaar.
- Laat het brood afkoelen.
- Snijd het in plakken.
TIP: Lekker met geklopte slagroom.
Recepten: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.