Croissant

Recept voor banketbakkersroom croissants met aardbeien van Laura’s Bakery

Voor Moederdag mag het ontbijt specialer zijn dan alle andere dagen. Deze croissantjes met banketbakkersroom en aardbeien zullen in ieder geval alle moeders blij maken.

Ook fijn: het is helemaal niet moeilijk om te maken. Ook niet als je zelf de banketbakkersroom maakt.

Voor 6 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 1 blik croissantdeeg
• 120 gram banketbakkersroom (zie losse recept)
• 12 aardbeien
• poedersuiker

Extra nodig:
• plaat met bakpapier
• kom
• pan

Ingrediënten banketbakkersroom (ongeveer 450 gram):
• 65 gram suiker
• 16 gram vanillesuiker
• 3 eidooiers
• 35 gram bloem
• 350 ml melk

Ook lekker: Recept voor café noir truffels van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Maak eerst de banketbakkersroom. Meng suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar.
2. Voeg bloem toe en roer tot dit is opgenomen.
3. Verhit de melk in een pan. Als het bijna kookt, giet je een beetje melk bij het eimengsel. Roer door tot het is opgenomen en voeg dan de rest van de melk rustig toe.
4. Giet het hele mengsel terug in de pan en blijf roeren tot het mengsel ongeveer de dikte van vla heeft.
5. Schep in een kom of op een plat bord. Dek af met folie en laat afkoelen (in de koelkast).
6. Wanneer de room is afgekoeld rol je het croissantdeeg uit. Smeer per croissant 1 eetlepel van de room op het deeg. Rol het deeg op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Bak de croissants in ongeveer 12 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar.
8. Snijd de croissants open en beleg met plakjes aardbei. Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker over.

Tip: Geen zin om zelf banketbakkersroom te maken? Je kunt ook een pakje kant-en-klare gebruiken.

Bewaren: 1-2 dagen houdbaar (zonder aardbeien).

Meer recepten van Laura vind je op vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.

Foto: Laura Kieft