Placeholder

Baskische kip met ham en paprika

Dit is een stoofgerecht met heerlijke Spaanse smaken. In plaats van blokjes serranoham kun je ook blokjes chorizo gebruiken.

Dit is een stoofgerecht met heerlijke Spaanse smaken. In plaats van blokjes serranoham kun je ook blokjes chorizo gebruiken.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

4 kippenbouten

2 el olijfolie

2 tenen knoflook

1 ui, gesnipperd

1 plak serranoham à 75 g, in kleine blokjes

1 rode paprika, in repen1 groene paprika, in repen

1 tl pikant paprikapoeder

3 dl gezeefde tomaten

2 dl witte wijn

3 takjes peterselie, fijngehakt

Aan de slag!

Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper. * Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan. * Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. * Bak in het bakvet de knoflook en ui 30 seconden. * Voeg de blokjes ham en repen paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten. * Leg de kip weer in de pan. * Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe. * Schenk de wijn erbij. * Schep alle ingrediënten om. * Leg een deksel op de pan en laat de kip 35-40 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is. * Voeg zout en peper naar smaak toe. * Strooi er de peterselie over.

TIP: Lekker met een ijsbergsalade en rijst.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.