Belegd stokbroodje met rode hummus, gemarineerde ui en rucola
4 augustus 2011
Een broodje gezond, maar dan anders!
Een broodje gezond, maar dan anders!
Lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
1 rode ui, in dunne ringen
2 el rode-wijnazijn
1 stokbrood
75 g rucola
Voor de hummus:
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
2 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt
1 teen knoflook
een flinke scheut olijfolie
Extra: keukenmachine of staafmixer.
Aan de slag!
Meng in een schaaltje de uienringen met de azijn en laat 5 à10 minuten marineren * Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer voor de hummus de kikkererwten met de paprika’s, knoflook en een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge spread * Breng op smaak met zout en peper * Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken * Snijd ze open en besmeer ze met de hummus * Verdeel er de rode ui en rucola over * Je kunt het stokbrood ook in plakjes snijden en daarmee dippen in de humus, bijvoorbeeld bij de borrel.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Zara home.