Bietendip met blauwe kaas
1 januari 2016
Deze week krijg je van Vriendin.nl elke dag een kerstrecept zodat je met kerst een prachtig menu op tafel kunt toveren. We beginnen met een vegetarisch borrelhapje, een bijzondere dip met een prachtige kleur! De smaken van bieten en blauwe kaas gaan heel goed samen.
Deze week krijg je van Vriendin.nl elke dag een kerstrecept zodat je met kerst een prachtig menu op tafel kunt toveren. We beginnen met een vegetarisch borrelhapje, een bijzondere dip met een prachtige kleur! De smaken van bieten en blauwe kaas gaan heel goed samen.
Borrelhapje voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
–200 g gekookte bieten, in blokjes
–75 g blauwe kaas, in blokjes
–2 el citroensap
–2 el yoghurt
–10 sprietjes bieslook, gesnipperd
–4 pitabroodjes, om erbij te serveren
Aan de slag!
Pureer in een keukenmachine of met de staafmixer de bieten met de blauwe kaas, het citroensap en de yoghurt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dip in een schaaltje en strooi er de bieslook over. Verwarm de pitabroodjes, snijd ze in repen en serveer ze bij de dip.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk