Braziliaanse biefstuk
4 augustus 2011
Biefstuk, maar dan anders!
Biefstuk, maar dan anders!
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 2 el limoensap
- 1 teen knoflook
- 2 biefstukken van ca. 150 g elk
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1 kleine ui
- 1 grote rijpe tomaat
- 1 el rode wijn azijn
- mespunt chilipoeder
Aan de slag!
- Klop voor de marinade de olijfolie en het limoensap door elkaar
- Breng op smaak met zout en peper en pers de knoflook erboven uit
- Leg de biefstukken op een plat bord, sprenkel het mengsel erover en laat ze afgedekt in de koelkast enkele uren marineren
- Snijd voor de salsa de paprika, ui en tomaat in blokjes
- Meng ze door elkaar met de azijn en breng op smaak met chilipoeder en vlak voor het serveren met zout
- Verwarm een grillpan voor tot die heel heet is
- Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog
- Bestrijk ze met wat olie en rooster ze in ca. 5 minuten bruin
- Serveer met de salsa
Probeer dit in de zomer ook eens op de barbeque!
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.