Broodje falafel met yoghurt-bietensaus
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
De winterbieten liggen in de winkel. Let er op dat ze stevig aanvoelen, dan weet je dat je een goede biet te pakken hebt. Het loof is heel lekker om te wokken.
De winterbieten liggen in de winkel. Let er op dat ze stevig aanvoelen, dan weet je dat je een goede biet te pakken hebt. Het loof is heel lekker om te wokken.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- ca. 400 g falafel (kant-en-klaar)
- 8 pitabroodjes
- 1 komkommer, geschild en in dunne plakjes
- 100 g gemengde sla
Voor de yoghurt-bietensaus:
- 2 bietjes, geraspt
- 6 el Turkse of Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook geperst
- handje verse munt, fijngesneden.
Aan de slag!
- Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de falafel en het pitabrood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de broodjes open en vul ze aan tafel met de falafel, komkommer, sla en yoghurt-bietensaus.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Al Mara, Constantinopel, Nijhof, Zara Home.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.