Broodje falafel met yoghurt-bietensaus
4 augustus 2011
De winterbieten liggen in de winkel. Let er op dat ze stevig aanvoelen, dan weet je dat je een goede biet te pakken hebt. Het loof is heel lekker om te wokken.
De winterbieten liggen in de winkel. Let er op dat ze stevig aanvoelen, dan weet je dat je een goede biet te pakken hebt. Het loof is heel lekker om te wokken.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- ca. 400 g falafel (kant-en-klaar)
- 8 pitabroodjes
- 1 komkommer, geschild en in dunne plakjes
- 100 g gemengde sla
Voor de yoghurt-bietensaus:
- 2 bietjes, geraspt
- 6 el Turkse of Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook geperst
- handje verse munt, fijngesneden.
Aan de slag!
- Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de falafel en het pitabrood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de broodjes open en vul ze aan tafel met de falafel, komkommer, sla en yoghurt-bietensaus.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Al Mara, Constantinopel, Nijhof, Zara Home.