Placeholder

Broodje hamburger gezond

Wedden dat iedereen aan tafel van deze zelfgemaakte hamburgers smult! Extra lekker zijn ze uit de grillpan, maar een gewone koekenpan volstaat natuurlijk ook.

Wedden dat iedereen aan tafel van deze zelfgemaakte hamburgers smult! Extra lekker zijn ze uit de grillpan, maar een gewone koekenpan volstaat natuurlijk ook.

Hoofd-  of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g mager rundergehakt
  • 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl pittige mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 4 meergranenbolletjes

Erbij: blaadjes sla, plakjes tomaat, plakjes komkomkommer, plakjes augurk, ketchup.

Aan de slag! 

  1. Maal in een keukenmachine het gehakt met het brood, de ui en mosterd tot een fijne massa.
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Vorm van het gehakt 4 grote, platte hamburgers.
  4. Verhit de olie in een grill- of koekenpan en bak de hamburgers ca. 5 minuten per kant.
  5. Snijd de bolletjes open en leg op de onderste helften een blaadje sla, enkele plakjes tomaat en komkommer.
  6. Leg de hamburgers erop en leg hier enkele plakjes augurk op.
  7. Dek de hamburgers af met de bovenste broodhelften.
  8. Serveer met ketchup.

Recept: Tal Maes. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.