Broodje kipsalade met basilicum
4 augustus 2011
Zo wil je elke dag wel lunchen. De kipsalade is door de verse basilicum en bleekselderij lekker anders.
Zo wil je elke dag wel lunchen. De kipsalade is door de verse basilicum en bleekselderij lekker anders.
Lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- ½ ll kippenbouillon (blokje)
- 350 g kipfilet
- 50 g basilicum
- 1 teen knoflook, gepeld
- 4 el olijfolie
- sap en geraspte van een halve citroen
- 100 g bleekselderij, in stukjes
- 50 g zongedroogde tomaten op olie, in stukjes
- 2 el mayonaise
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 4 ciabattabroodjes
- 50 g veldsla
Aan de slag!
- Breng de bouillon aan de kook
- Zet het vuur laag en leg de kipfilet erin
- Laat de kip tegen de kook aan in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen
- Haal de kip uit de pan en laat afkoelen
- Pureer intussen in een keukenmachine de basilicum met de knoflook, olijfolie en een mespunt zout
- Meng er het citroensap en de geraspte citroenschil door
- Breng op smaak met zout en peper
- Snijd de kip in kleine blokjes
- Meng in een schaal de kip met het basilicummengsel, de bleekselderij, tomaatjes, mayonaise en pijnboompitten
- Breng op smaak met zout en peper
- Snijd de broodjes open en beleg ze met de veldsla
- Schep op elke broodje een flinke schep van de kipsalade.
Recept: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.