Bruschetta met gestoofde aubergine
4 augustus 2011
Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.
Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.
Voor 4 kleine of 8 grote bruschetta's
Boodschappenlijstje:
4 dikke sneden vloerbrood of groot ciabattabrood
2 el extra vièrge olijfolie
2 teentjes knoflook
Beleg:
1 kleine aubergine
1 ui
olijfolie
1 tl suiker
2 el tomatenketchup
1 el azijn
8 zwarte pitloze olijven
2 ansjovisfilets
beetje parmezaanse kaas
1 el gehakte peterselie
Aan de slag!
Bruschetta:
*Rooster het brood in de broodrooster of in een met olijfolie bestreken grilpan (zo krijg je mooie streepjes op je brood) of onder de grill aan beide kanten bruin *Pel intussen de knoflooktenen en halveer ze *Bestrijk het geroosterd brood met de gehalveerde knoflooktenen en besprenkel ze met olijfolie *Zowel warm als koud smaken de sneetjes verrukkelijk!
Beleg:
*Snijd 1 kleine gewassen aubergine in blokjes *Snipper 1 klein gepeld uitje *Bak de aubergines en de uisnippers in 1 el olijfolieolie goudbruin *Voeg 1 tl suiker, 2 el tomatenketchup, 1 el azijn, 8 in plakjes gesneden zwarte pitloze olijven en 2 ansjovisfilets in kleine stukjes gesneden toe en laat het ca. 10 minuten zachtjes pruttelen *Verdeel het mengsel over de sneetjes brood, schaaf er (Parmezaanse) kaas over en strooi er voor de kleur wat gehakte peterselie over.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.